Ucraina invită ONU şi Crucea Roşie să participe la activităţile umanitare în regiunea rusă Kursk

F.D.
Internaţional / 16 septembrie

Ucraina invită ONU şi Crucea Roşie să participe la activităţile umanitare în regiunea rusă Kursk

Şeful diplomaţiei ucrainene, Andrii Sîbiga, a anunţat luni că va invita Naţiunile Unite şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) să participe la eforturile umanitare pe care Kievul le desfăşoară pentru a veni în ajutor populaţiei civile de pe teritoriul aflat sub controlul trupelor ucrainene în regiunea rusă Kursk, relatează Agerpres.

"Ieri (duminică), în timpul unei vizite la luptătorii noştri din regiunea Sumî (în nord-estul Ucrainei şi la graniţa cu regiunea Kursk) am ordonat Ministerului de Externe al Ucrainei să invite în mod oficial ONU şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii să se alăture eforturilor umanitare din regiunea Kursk", a transmis Sîbiga într-o postare pe reţelele sociale.

Sîbiga a mai spus că Ucraina "este pregătită să înlesnească" munca acestor organizaţii internaţionale şi să "demonstreze că respectă dreptul internaţional" în operaţiunile sale de război.

În mesajul său, şeful diplomaţiei de la Kiev a insistat asupra faptului că forţele armate ucrainene "au demonstrat un respect absolut faţă de dreptul internaţional" şi "înalte standarde şi valori de libertate şi (respect pentru) viaţa umană".

Sîbiga a adăgat că trupele ucrainene din Kursk au permis evacuarea în siguranţă a civililor şi furnizează ajutor umanitar populaţiei.

Ucraina a subliniat că trupele sale din Kursk nu au fost implicate în acte de jaf, execuţii de civili şi alte crime de război precum cele comise de forţele ruse în locurile ocupate de acestea în Ucraina, cum ar fi Bucea, Irpin sau Izium.

Ucraina a lansat la începutul lunii august o importantă ofensivă în regiunea rusă Kursk, de la graniţa cu Ucraina, unde afirmă că ar controla "peste "1.000 km2" şi zeci de localităţi. Ofensiva, potrivit Moscovei, a dus la evacuarea a circa 150.000 de civili, notează AFP.

Preşedintele CICR, Mirjana Spoljaric, a sosit luni la Moscova într-o vizită prevăzută de mult timp, la doar câteva zile după ce trei angajaţi ucraineni ai CICR au fost ucişi, după ce un bombardament rusesc a vizat locul unde se aflau camioanele cu ajutoare umanitare în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a atribuit acest atac armatei ruse, calificându-l drept o "nouă crimă de război".

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Daca este corecta informatia, un mare plus pt ucraineni! Dar rusii s au laudat ca au evacuat peste 120.000 de civili, deci ori Zelensky se da civilizat peste o zona depopulata, ori civilii rusi au fost evacuati doar din vorbe...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Pe 23 aug 2024, Crucea Rosie Internationala a dat un comunicat in care spunea ca actioneaza deja in zonele controlate de rusi din Kursk. A spus ca lucreaza activ cu Crucea Rosie din Rusia si a furnizat asistenta la peste 36 000 de civili refugiati din zonele de conflict. Si si-a exprimat disponibilitatea de a merge in zona de conflict daca primeste garantiile de securitate din partea ucrainienilor. Si nu le-a primit. Poate acum. Dar nu este o bila alba pentru ucranii banderisti.

       

      "In the Kursk region, we support the Russian Red Cross (RRC) which has provided emergency assistance - sets of food, hygiene products, bed linen, clothing, as well as over-the-counter medications upon request - to over 36,000 civilians who have been displaced due to the recent escalation in hostilities," the committee said. 

      Also, the ICRC is "providing psychological support to people who have been displaced fr om their homes." To date, more than 11,500 people have REC EIVEd help fr om specialists. 

      "We remain ready to provide support to those who have stayed in the Kursk region should we REC EIVE the needed security guarantees and the consent of both parties to the conflict. We have been asking the parties for access to this area since the beginning of the escalation," the organization said. 

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      Orcia mobilizează din nou carne de tun pentru că niciun rus n-a fost rănit în război. :

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb