Ucraina îşi continuă incursiunea în Rusia şi lansează atacuri cu drone

Ucraina îşi continuă incursiunea în Rusia şi lansează atacuri cu drone

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 9 august

Armata ucraineană îşi continua vineri incursiunea în regiunea rusă Kursk şi a lansat în noaptea de joi spre vineri atacuri "masive" cu dronă în mai multe regiuni din Rusia, mai ales în Lipeţk, situată la aproximativ 300 de kilometri de frontieră, unde a izbucnit un incendiu într-o bază militară, informează news.ro.

Guvernatorul regional al Lipeţkului, Igor Artamonov, a decretat starea de urgenţă după un "atac masiv" cu drone ucrainene soldate cu cel puţin şase răniţi, anunţă el, şi care a avariat o centrală electrică.

Potrivit agenţiilor ruse de presă Tass şi RIA Novosti, care citează autorităţi regionale, un incendiu a izbucnit într-o bază aeriană militară în regiunea Lipeţk, fără să precizeze cauzele.

Apărarea aeriană rusă a doborât 29 de drone ucrainene în regiunea de frontieră Belgorod, anunţă pe Telegram guvernatorul Viaceslav Gladkov, potrivit căruia acest atac a cauzat pagube materiale, dar nu şi răniţi.

La Sevastopol, în Peninsula Crimeea amenxată de Rusia în 2014, guvernatorul Mihail Razvojaïev a anunţat atacuri cu drone aerine şi maritime.

Aceste atacuri nocturne au fost lansate în momentul în care Ucraina desfăşoară de marţi o ofensivă în regiunea rusă de frontieră Kursk.

Peste 1.000 de militari ucraineni, aproximativ zece tancuri şi aproximativ 20 de blindate au pătruns marţi în această regiune rusă, potrivit Statului Major rus, care dă asigurări că face totul pentru a-i respinge.

Acest contingent pare însă că a câştigat teren şi că a luat Forţele ruse pe nepregătite, în pofida faptului că Kievul a păstrat o tăcere aproape totală asupra operaţiunii.

"Rusia a adus războiul în ţara noastră şi trebuie să-i resimtă" efectele, a tunat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în alocuţiunea sa de joi seara, însă fără să menţioneze în mod direct această incursiune.

Consilierul său Mihailo Podoliak a anunţat că această ofensivă-surpriză este o consecinţă a "agresiunii" ruse în Ucraina, fără să o atribuie în mod clar forţelor Kievului.

"De-acum o mare parte a comunităţii internaţionale consideră Rusia ca pe o ţintă legitimă a operaţiunilor de orice tip şi cu orice armă", a adăugat el, în contextul în care numeroase ţări din Occident au interzis Ucrainei să folosească armamentul pe care i-l furnizează pentru a ataca pe teritoriul rus.

Podoliak a apreciat joi la televiziunea naţională că, pentru a obţine ceva de la Moscova "la masa negocierilor", nu trebuie ca acest conflict să urmeze "scenariul" stabilit de către ruşi.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cand esti mic trebuie sa gandesti afara din cutie, spune o vorba. Ucraina a iesit din cutie cu operatiunea asta, numita de Putler, "situatia". Cred ca vor sa le taie aprovizionarea cu orci si cu arme , si de-asta au intrat in orcistan.

    Dar ce stiu eu, ramane de vazut. Jos Putin! 

    Intenția lor este să-l oblige pe Putin sa negocieze înaintea alegerilor din America.

    Nu vad alt scop, strategic e pierdere de timp și oameni. Sigur, marchează la impresia artistica.  

    1. Asa cred si eu. ori sa-l oblige pe putin sa negocieze, ori chiar sa justifice inlaturarea lui putin din interior, pe motiv ca e slab, si uite nu ne poate apara. in plus trebuie incheiat si razboiul, ca inflatia e la 20-24%, rezervele pt razboi s-au terminat, gaz nu se mai livreaza, petrolul e ieftin, 24% din rafinarii sunt distruse, oamenii mor, etc. la un moment dat trebuie sa inchei nebunia, sau sa inlaturi nebunul.

      Din pacate nu poti sa inlaturi nebunul caruia i s a dat de peste ocean drept de viata si de moarte asupra oricui, incusiv asupra propriului popor.

      Cat timp si UE a fost pus in zgarda si i s a ordonat sa i pupe picioarele, ch ar ca nu se poate face nimic pe o cale logica 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb