UDMR PUNE PICIORUL ÎN PRAG: Maghiarii iau în calcul ieşirea de la guvernare dacă propunerile anti-criză vor fi ignorate

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 15 iulie 2010

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, în repetate rânduri, că, în condiţiile actuale de criză, ar fi fost mai uşor pentru Uniune să fie în opoziţie.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, în repetate rânduri, că, în condiţiile actuale de criză, ar fi fost mai uşor pentru Uniune să fie în opoziţie.

Deputatul UDMR, Petru Lakatos, a anunţat, ieri, că Uniunea ar putea să se retragă de la guvernare în situaţia în care propunerile formaţiunii pentru combaterea crizei nu vor fi acceptate. Un alt aspect de care UDMR condiţionează rămânerea la putere este şi includerea propunerilor în bugetul de stat pentru anul viitor.

"Noi ne-am angajat în coaliţia de guvernare ca să guvernăm, însă, dacă cele propuse de noi, măsurile de ieşire din criză, nu sunt luate în seamă (...), atunci (...) va trebui să luăm în discuţie şi această variantă", a declarat Petre Lakatos.

Conform spuselor sale, nemulţumirile UDMR cu privire la activitatea guvernamentală vizează, printre altele, lipsa măsurilor de relansare economică.

Întrebat dacă parlamentarii UDMR vor susţine o eventuală moţiune de cenzură a partidelor din opoziţie, Lakatos a replicat, potrivit Mediafax: "Noi încercăm să promovăm toate măsurile până la dezbaterea bugetului în Parlament. Aceea va fi piatra de încercare a coaliţiei, nu moţiunea de cenzură. (...) În momentul în care un buget pe anul 2011 nu are suportul majorităţii parlamentare, asta este, trebuie schimbat guvernul".

Viceliderul deputaţilor UDMR: "Noi am venit cu propuneri, am fost ascultaţi, dar nu au fost puse în practică"

Poziţia deputatului Petru Lakatos este susţinută şi de viceliderul deputaţilor UDMR, Erdei Doloczki Istvan. Acesta a declarat, pentru Mediafax, că UDMR s-ar putea retrage de la guvernare dacă partenerii de coaliţie nu vor ţine seama de propunerile organizaţiei.

Conform spuselor sale, multe dintre propunerile Uniunii au fost ignorate: "Noi am venit cu propuneri, de fiecare dată am fost ascultaţi, dar practic nu se simte că se şi pune în practică", a susţinut deputatul.

În aceste condiţii, Erdei Doloczki Istvan a sub-liniat: "Dacă nu vedem o îmbunătăţire în munca de guvernare, atunci nu mai are rost să susţinem acest Guvern. Evident că acestă decizie nu se va lua de pe o zi pe alta, se va face o analiză şi atunci se va decide în forurile competente".

Ca şi Petru Lakatos, Erdei Doloczki Istvan sus-ţine că Uniunea este nemulţumită de felul în care Guvernul tratează criza: "Sunt probleme care stau pe loc şi nu avansează. Avem mare nevoie de revigorarea economiei şi nu prea se regăsesc aces-te măsuri care ar putea să facă economia să se mişte mai eficient".

Sulfina Barbu: Nu cred că UDMR va avea motive reale să plece din coaliţia de guvernare

Deputatul PD-L, Sulfina Barbu, a declarat, ieri, că ar fi "o pierdere" dacă UDMR ar hotărî să iasă de la guvernare.

Sulfina Barbu susţine însă că Uniunea nu are motive reale să ia o astfel de decizie: "UDMR, ca partid membru al arcului guvernamental, a venit cu un set de propuneri pentru măsurile de sprijinire a mediului de afaceri şi a IMM-urilor. Sunt luate în analiză. Dacă vor veni şi cu alte măsuri, care pot fi implementate, determinarea noastră va fi să avem ca principal obiectiv măsurile de creştere economică pe 2011. În consecinţă, nu cunosc politica UDMR faţă de rămânerea la guvernare, dar în interiorul coaliţiei s-a discutat că acest obiectiv este esenţial pentru coaliţie".

Deputatul PD-L a precizat că, în coaliţie, s-a discutat despre importanţa construirii bugetului pe anul 2011 şi crede că nu se va ajunge în situaţia în care UDMR să decidă să iasă de la guvernare dacă nu-i sunt acceptate propunerile în proiectul bugetului pe anul viitor.

Sulfina Barbu a explicat: "Am discutat în coaliţie despre importanţa construirii bugetului pe anul 2011, prin prisma noilor reglementări legislative, cum ar fi legea responsabilităţii fiscale. Nu cred că vor avea motive reale din acest punct de vedere de a pleca din coaliţia de guvernare şi îmi exprim speranţa că nu discutăm despre căutarea unor pretexe, ci despre o strategie a UDMR".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb