Udrea nu ia în calcul candidatura sa la prezidenţiale, dar are cinci nume, trei din afara PDL

Ziarul BURSA #Politică / 15 martie 2013

Udrea nu ia în calcul candidatura sa la prezidenţiale, dar are cinci nume, trei din afara PDL

Elena Udrea a declarat, ieri, la Arad, că nu ia în calcul candidatura sa la alegerile prezidenţiale, dar are cinci nume de prezidenţiabili din partea dreptei, trei fiind din afara PDL, în timp ce ea se vede "mai degrabă" premier, în eventualitatea în care PDL ar face guvern în viitor.

Prezentă la Arad pentru a-şi sus­ţine moţiunea pentru candidatura la preşedinţia partidului, Elena Udrea le-a spus participanţilor că are în minte cinci nume de prezidenţiabili, unii din afara PDL, care trebuie să se înscrie în partid ca să poată fi nominalizaţi, pentru că "PDL va da candidatul" dreptei.

Ea a adăugat că imediat după competiţia internă din partid va anunţa variantele sale pentru Preşedinţia României, pe care le consideră "puternice", dar unii dintre cei pe care-i va numi "trebuie să se înscrie în PDL". "Toţi cei care vor să vină în proiectul acesta al unei drepte puternice trebuie să vină în interiorul PDL, pe care eu vreau să-l construim ca cel mai puternic partid de centru-dreapta din România", a mai spus Udrea.

Întrebată de jurnalişti, după sus­ţinerea moţiunii sale, câţi dintre cei cinci prezidenţiabili sunt din afara partidului, Udrea a spus că trei, adăugând că toţi cei cinci sunt bărbaţi.

Întrebată dacă ia în calcul candidatura sa la alegerile prezidenţiale, Udrea a răspuns că nu, dar se vede "mai degrabă premier".

"În acest moment nu am în vedere să candidez la Preşedinţia României. Pentru mine, a câştiga preşedinţia PDL este un pas enorm pentru clasa politică românească. Înseamnă că o femeie poate să ajungă într-o funcţie politică atât de importantă. Următorul pas va fi să găsesc candidatul cel mai bun pentru Preşedinţia României. Într-o eventuală guvernare PDL, mai degrabă mă văd premier, pentru că am fost în Guvern", a spus Udrea, citată de Medifax.

Elena Udrea a afirmat că "ar fi o idee bună ca Forţa Civică să fuzioneze cu PDL, pentru că asta ar însemna o construcţie politică mai puternică şi un posibil prezidenţiabil".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In ultimii ani ma incearca tot mai des un sentiment de nauceala, de incredulitate. Imi vine sa spun ca asa ceva nu poate sa existe, ca e doar o distopie, un vis urat din care o sa ma trezesc curand. Cu umilinta cuvenita, imi amintesc de un mic eseu al lui Andrei Plesu, in care Maestrul spunea, deprimat, ca (aprox.) "uneori imi vine sa cred ca toate acestea, toti acesti oameni chiar exista".

    Asa si eu. Oare doamna Udrea (atat domnia sa, cat si intreaga clasa politica pe care o intruchipeaza pana aproape de perfectiune) chiar exista??? E reala??? Chiar crede si spune ca poate n-o fi dansa buna chiar de presedinte (desi lucrul nu e chiar cert, mai e vreme de razgandire), da' fara doar si poate functia de premier i-ar veni fie manusa, fie ca o floare la butoniera??? Stiti dvs., functia aia de premier in care cam decizi cum o sa fie viata a douazeci de MILIOANE de oameni... 

    Cine este aceasta doamna si cine sunt acei domni din clasa dansei, indiferent de partid, de-alde Antonescu, si Boureanu, si Chiuariu, si Kelemen, si Ponta, si Preda, si Sova, si Ungureanu (ordinea e strict alfabetica, daca n-ati observat, pentru ca alta modalitate de diferentiere n-am gasit) si inca vreo doua batalioane de insi si inse??? Cine este si ce vrea ei??? Cum naiba s-au aburcat in constiinta publica pana la a se considera cumva indreptatiti macar la functia de premier, daca nu chiar "sef de stat", cum arareori uita actualul ocupant sa-si mangaie orgoliul, desi as fi in stare sa jur ca mai nimeni n-ar pune stampila pe ei daca ar candida de unii singuri??? 

    Cand si cum a ajuns prostul de mine sa traiasca intr-o tara in care o doamna de a carei existenta am aflat acum doar opt ani (adica aproape fulgerator la scara istorica), in contextul unei chestiuni vitale pentru natie - anume ca domnia sa mergea la servici (acela fiind Presedintia) in furou doar pentru ca nu se cadea sa mearga in pielea goala - cum a ajuns o astfel de doamna-clasa-politica, zic, sa devina stapana pe viata mea si-alor mei???

    Cum e posibil asa ceva??? Unde si cand am gresit si cum as mai putea sa-mi repar evidenta greseala, altfel decat luandu-mi lumea in cap? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb