UE a amendat băncile Nomura, UBS şi UniCredit cu 371 de milioane de euro

S.B.
Internaţional / 21 mai 2021

UE a amendat băncile Nomura, UBS şi UniCredit cu 371 de milioane de euro

Comisia Europeană a stabilit că şapte bănci de investiţii sunt vinovate de încălcarea legilor antitrust în timpul crizei financiare globale din 2008, penalizând Nomura, UBS şi UniCredit cu amenzi cumulate în valoare de 371 de milioane de dolari, informează news.ro.

Cele şapte bănci au participat la "un cartel al tranzacţiilor cu obligaţiuni" pe piaţa secundară şi primară a obligaţiunilor guvernamentale europene, în perioada 2007-2011, potrivit unui comunicat al Comisiei publicat joi.

"Decizia noastră împotriva Bank of America, Natixis, Nomura, RBS, UBS, UniCredit şi WestLB trimite un mesaj clar că Comisia nu va tolera niciun fel de comportament de coalizare", a declarat Margrethe Vestager, comisarul pentru Concurenţă al UE.

Nomura, UBS şi UniCredit vor plăti amenzi combinate de 371 milioane de euro.

Un purtător de cuvânt al Nomura a declarat că decizia este legată de comportamentul a doi foşti angajaţi ai băncii, pentru o perioadă de aproximativ 10 luni, în 2011.

"Nomura va lua în considerare toate opţiunile, inclusiv o contestaţie. De la momentul comportamentului respectiv, Nomura a introdus măsuri sporite pentru a ne asigura că în orice moment ne desfăşurăm activitatea la cele mai înalte niveluri de integritate", a spus purtătorul de cuvânt al băncii, prin e-mail.

UBS a spus că "aceasta este o problemă moştenită, care datează din 2007-2011, şi că am luat măsuri adecvate cu ani în urmă pentru a atenua şi îmbunătăţi procesele", adăugând că are în vedere un recurs.

UniCredit a declarat că va contesta decizia comisiei. Un purtător de cuvânt a afirmat prin e-mail: "Grupul contestă energic decizia şi susţine că constatările nu demonstrează nicio acţiune greşită din partea UniCredit".

NatWest, cunoscută anterior ca RBS, nu a fost amendată pentru că a raportat comisiei greşelile. Bank of America şi Natixis nu trebuie să plătească o amendă deoarece încălcările lor au depăşit limita de timp pentru sancţiuni, iar Portigon, fosta WestLB, nu a fost amendată deoarece nu a raportat o cifră de afaceri netă în ultimul exerciţiu financiar.

"Este inacceptabil faptul că, în mijlocul crizei financiare, atunci când multe instituţii financiare a trebuit să fie salvate prin finanţare publică, aceste bănci de investiţii s-au coalizat pe această piaţă în detrimentul statelor membre ale UE", a afirmat Vestager.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb