UE ar putea organiza săptămâna viitoare un summit pentru a adopta noi sancţiuni împotriva Rusiei

A.C.
Internaţional / 14 aprilie 2014

Liderii din UE ar putea organiza un summit săptămâna viitoare, pentru a adopta noi sancţiuni împotriva Rusiei, a anunţat astăzi ministrul francez al Afacerilor Externe, Laurent Fabius, citat de Reuters.

"Dacă e necesar, ar putea avea loc o reuniune a şefilor de stat şi de guvern la nivel european, săptămâna viitoare, în cadrul căreia ar putea fi adoptate noi sancţiuni", le-a spus Fabius jurnaliştilor, în contextul întâlnirii miniştrilor de externe ai UE, de la Luxemburg, pe tema crizei din Ucraina.

Statele Unite şi UE se pregătesc să ia măsuri împotriva băncilor şi companiilor energetice şi miniere ruseşti în cazul în care Rusia invadează teritoriul Ucrainei, potrivit EUObserver.

UE a pregătit o listă extinsă ce cuprinde 107 cetăţeni ruşi cărora intenţionează să le aplice sancţiuni financiare şi interdicţii de acordare a vizelor în eventualitatea agravării situaţiei din Ucraina, relatează agenţia EFE citând ediţia de miercuri a cotidianului rus Kommersant, care susţine că a avut acces la această listă.

Pe noua listă se regăsesc aproape toţi oficialii ruşi de rang înalt şi, conform unor surse bine informate citate de Kommersant, respectivele sancţiuni personale vor fi introduse înainte ca UE să treacă la următoarea serie de sancţiuni, care, spre deosebire de primele două, ar urma să aibă caracter economic, potrivit surselor din presă.

Prima "listă neagră" cu oficiali ruşi cărora le-au fost îngheţate averile din UE şi care nu vor mai primi vize pentru spaţiul comunitar, ca represalii pentru anexarea Crimeii, cuprinde 13 nume, ea fiind completată ulterior cu alte 12.

Noua listă este împărţită în cinci secţiuni: înalţi funcţionari ai statului, parlamentari, oficiali din Ministerul de Interne şi al Apărării, ziarişti şi posturi de televiziune şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, dar aceasta din urmă nu conţine deocamdată niciun nume, potrivit surselor din presă.

Printre cei de pe listă se regăsesc toţi membrii Consiliului de Securitate al Rusiei, cu excepţia preşedintelui Vladimir Putin, premierului Dmitri Medvedev şi ministrului de externe Serghei Lavrov.

Dintre parlamentari, de sancţiuni ar urma să fie vizat şi preşedintele Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaţionale, Alexei Puskov. În secţiunea dedicată responsabililor securităţii se află, printre alţii, vice-ministrul apărării Anatoli Antonov şi directorul pentru Cooperare Militară Internaţională, Serghei Koselev.

Lista e completată de mai mulţi jurnalisti, de posturile de televiziune Russia Today, NTV, Rossiya şi Canal Uno şi de holdingul Gazprom-media.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb