UE critică aprobarea grăbită a vaccinului Pfizer-BioNTech de către britanici

J.P.
Internaţional / 2 decembrie 2020

UE critică aprobarea grăbită a vaccinului Pfizer-BioNTech de către britanici

Uniunea Europeană critică aprobarea rapidă de către autorităţile britanice a vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech, susţinând că procedura europeană, deşi este mai lentă decât cea britanică, este mai riguroasă, conform Reuters.

Regatul Unit a devenit prima ţară din lume care a autorizat utilizarea pe scară largă a unui vaccin împotriva COVID-19, aviz venit la aproximativ o lună după începerea evaluării datelor testelor clinice în urma unui proces de aprobare efectuat în regim de urgenţă.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), însărcinată cu omologarea medicamentelor în UE, a reacţionat la anunţul britanic afirmând că procedura europeană de autorizare este mai de încredere, întrucât se bazează pe mai multe date şi implică mai multe verificări. EMA a reafirmat că va decide până pe 29 decembrie dacă va acorda o autorizaţie provizorie pentru vaccinul Pfizer-BioNTech.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a spus şi el că procedura EMA este "cel mai eficient mecanism de reglementare prin care tuturor cetăţenilor europeni li se va oferi acces la un vaccin sigur şi eficace".

Unii europarlamentari au fost chiar şi mai expliciţi în criticile lor faţă de Regatul Unit, ţară care a ieşit anul acesta din UE şi se află în negocieri delicate cu europenii privind relaţiile post-Brexit. "Considerăm această decizie ca fiind problematică şi recomand statelor membre să nu repete procesul în acelaşi mod" ca britanicii, a declarat Peter Liese, eurodeputat membru al partidului cancelarului german Angela Merkel. "Câteva săptămâni în plus de examinare aprofundată de către EMA sunt de preferat unei autorizări de urgenţă grăbite pentru distribuirea unui vaccin", a adăugat acesta.

Conform normelor europene, un astfel de vaccin necesită autorizarea EMA, dar statele membre ale UE pot să apeleze la o procedură de urgenţă care le permite distribuirea temporară a vaccinului.

Agenţia de Reglementare a Produselor Sanitare şi Medicale (MHRA) din Regatul Unit a insistat că autorizarea vaccinului produs de compania americană Pfizer împreună cu cea germană BioNTech a fost efectuată "fără a omite proceduri".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. UE cam are dreptate... Un producator de Viagra s-a apucat de vaccinuri.. Trebuie vazut cum sunt aceste vaccinuri, cat sunt de sigure. Oamenii trebuie convinsi daca merita sau nu sa se lase vaccinati de corporatii stiind clar acum ca acestea sunt Semnul Fiarei si doresc clar introducerea cipului si sclavizarea planetei.

    Sa vedem cine se inghesuie sa se vaccineze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb