UE îi va obliga pe operatorii de telefonie să reducă tarifele pentru roaming

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 29 martie 2006

Comisia Europeană a decis să-i oblige pe operatorii de telefonie mobilă să reducă preţurile "nejustificat" de mari pe care le percep în prezent pentru o convorbire telefonică din străinătate (roaming), avînd în vedere că, în ultimele şase luni, companiile de telecomunicaţii nu şi-au mai redus tarifele. "Un utilizator al serviciilor de telefonie mobilă nu ar trebui să plătească un tarif mai mare atunci cînd călătoreşte peste hotare, în interiorul Uniunii Europene", a declarat comisarul european pentru societate informaţională şi media, Viviane Reding. Domnia sa a prezentat, ieri, ultima variantă a listei de preţuri comparative percepute de operatorii de telefonie mobilă din Europa pentru serviciile de roaming, care nu conţine modificări semnificative comparativ cu luna septembrie 2005, dată la care Comisia Europeană a dat publicităţii în premieră o astfel de listă.

Spre exemplu, abonaţii serviciilor de telefonie mobilă din Finlanda plătesc 20 de eurocenţi pentru o convorbire de patru minute efectuată din Suedia, în timp ce abonaţii din Malta trebuie să plătească 13,05 euro pentru o convorbire de patru minute efectuată din Letonia. Mai mult, există operatori care şi-au majorat preţurile în ultimele şase luni.

Comisarul european a mai afirmat că mulţi abonaţi ai serviciilor de telefonie mobilă nu au putut beneficia de planurile tarifare speciale pentru serviciile de roaming din cauză că unii operatori de profil oferă aceste pachete doar pe baza achitării unei suprataxe.

Comisia Europeană va elabora un proiect de act normativ prin care să elimine toate tarifele nejustificate pentru convorbirile telefonice primite atunci cînd utilizatorul călătoreşte peste hotare şi va impune ca persoanele care se deplasează peste graniţe să plătească acelaşi preţ ca şi în ţara lor. În acest sens, UE va lansa, în perioada 3-22 aprilie 2006, o a doua rundă de consultări publice în legătură cu proiectul menţionat, iar varianta finală a propunerii legislative va apărea în iunie 2006.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb