UE nu va aproba vaccinul rusesc Sputnik V până în 2022

J.P.
Internaţional / 21 octombrie 2021

UE nu va aproba vaccinul rusesc Sputnik V până în 2022

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) nu va lua o decizie privind aprobarea vaccinului anti-Covid Sputnik V dezvoltat de cercetătorii ruşi până în primele luni ale lui 2022, cel mai devreme, relatează The Moscow Times, citat de Hotnews.

Informaţia a fost dezvăluită în exclusivitate joi de agenţia Reuters, aceasta citând surse anonime familiare cu discuţiile din cadrul EMA.

Rusia îşi doreşte ca Sputnik V, pe care l-a prezentat drept "primul" vaccin anti-Covid din lume, să fie autorizat la nivel internaţional.

Aprobarea vaccinului de către UE şi OMS ar permite ţării să concureze cu producătorii de vaccinuri din Occident precum Pfizer sau Moderna şi ar face mai simple călătoriile în străinătate ale ruşilor inoculaţi cu Sputnik V.

EMA "ar putea foarte bine decide [aprobarea Sputnik V] în primul trimestru al anului viitor", a declarat o sursă anonimă pentru Reuters, precizând însă că acest lucru va depinde de furnizarea până la sfârşitul lunii noiembrie a datelor lipsă din studiile realizate de institutul rus care a dezvoltat vaccinul.

Agenţia Europeană pentru Medicamente afirmă într-un email că vaccinul Sputnik V rămâne în aşa-numita "evaluare continuă" până când "o cerere oficială de autorizare a vaccinului este depusă la agenţie".

UE a cerut un "dosar mai complet" privind Sputnik V

Sursa jurnaliştilor de la Reuters afirmă că EMA a cerut producătorului rus "un dosar mai complet" cu privire la ingredientul activ din Sputnik V şi alte date.

"Când vom avea acest dosar vom putea înţelege unde să cerem inspecţii", a declarat sursa.

Evaluarea Sputnik V de către EMA a fost întârziată deoarece Institutul Gamaleia, producătorul vaccinului, nu are experienţă în a obţine aprobarea unui vaccin la nivel internaţional şi a schimbat de mai multe ori locurile în care sunt produse dozele de vaccin ce ar urma să ajungă în UE, au afirmat două surse pentru Reuters.

Fondul rus de investiţii directe (RDIF), care produce Sputnik V pentru comenzile internaţionale, nu a dorit să comenteze asupra informaţiei.

OMS, care realizează o evaluare separată a Sputnik V, a anunţat mai devreme în cursul lunii octombrie că problemele care au dus la suspendarea procesului de aprobare a vaccinului au fost remediate.

Oficialii RDIF au declarat că inspectorii OMS vor vizita Rusia "în curând".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb