UE respinge despăgubirea, de către BCE, a investitorilor în obligaţiuni greceşti

V.R.
Ziarul BURSA #Politică / 24 mai 2019

UE respinge despăgubirea, de către BCE, a investitorilor în obligaţiuni greceşti

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis, ieri, că Banca Centrală Europeană (BCE) nu trebuie să îi despăgubească pe deţinătorii privaţi de obligaţiuni suverane elene care au suferit pierderi ca urmare a restructurării datoriei publice a Greciei în 2012, când ţara a fost salvată printr-un bailout internaţional, anunţă Reuters.

Unii investitori au încercat să obţină despăgubiri pentru pierderile pe care au fost obligaţi să le accepte în cadrul celui de-al doilea program de susţinere financiară a Greciei, care a fost acceptat de majoritatea deţinătorilor (peste 85%) de obligaţiuni elene. Aceşti investitori doreau ca BCE să îi despăgubească pentru pierderile suferite din cauza reducerii datoriei Greciei, însă Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a apreciat că BCE a acţionat în mod legal, astfel că a respins solicitările investitorilor.

Conform CJUE, nu există dovezi care să demonstreze că legislaţia UE a fost încălcată de BCE - care a fost consultată de Grecia pentru operaţiunea de restructurare a datoriei.

Amintim că, în august anul trecut, Grecia a încheiat cel mai mare program de asistenţă financiară din istoria sa, după o criză a datoriilor de nouă ani care i-a redus cu un sfert Produsul Intern Brut şi a obligat-o să implementeze măsuri severe de austeritate. De la izbucnirea crizei datoriilor, în 2010, Grecia a beneficiat de un program de asistenţă financiară de peste 260 de miliarde de euro, de la creditorii parteneri din zona euro şi FMI.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In UE nu mai functioneaza Statul de drept ? Adica acolo 'investitorii' nu sunt protejati ? Nu s-au vandut acele garantii de stat la recuperatori si traficanti de creante ? De ce nu se apkica asta si in Romania: adica dupa criza , Debitorii sa aiba datoriile sterse pina la 75% din valoare ? Sau dreptatea e doar pt Dulai, nu pt catei ?

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb