U.E. se aşteaptă ca Boris Johnson să oprească neînţelegerile legate de Brexit

G.U.
Internaţional / 3 iunie 2020

U.E. se aşteaptă ca Boris Johnson să oprească neînţelegerile legate de Brexit

Premierului Johnson i se vor comunica posibilele compromisuri pe care le-ar face U.E, cât timp Regatul Unit ia în egală măsură o atitudine conciliată. Aceasta ar putea permite celor două tabere să ajungă la un acord în a doua jumătate a anului, potrivit Hindustantimes.com.

Guvernul Regatului Unit a anunţat că se va îndepărta de negocieri în luna iunie dacă nu au făcut progrese adecvate.

Uniunea Europeană va încerca să-l convingă pe Boris Johnson să creeze un compromis la sfârşitul acestei luni, în încercarea de a opri Marea Britanie să se desprindă de blocul comunitar fără un acord comercial.

Cu negocierile blocate şi ultimele discuţii care urmează să se încheie vineri fără un progres, UE îşi aşteaptă speranţele cu privire la o intervenţie dramatică a premierului britanic atunci când vorbeşte cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi cu preşedintele Consiliului UE, Charles Michel, ulterior luna aceasta, potrivit oamenilor familiarizaţi cu problema de la Bruxelles.

Premierului Johnson i s-a spus unde UE ar putea face concesii. Cât timp Regatul Unit va adopta o abordare de conciliere similară, celor doua părţi li s-ar permite să ajungă la un acord în a doua jumătate, au spus ei.

Nu există nicio garanţie că primul ministru va fi de acord. Marţi, purtătorul de cuvânt al lui Johnson, James Slack, a respins sugestiile unui compromis.Guvernul britanic a ameninţat că se va îndepărta de negocieri în iunie dacă nu au făcut progrese adecvate.

Dacă cele două părţi nu reuşesc să ajungă la un acord până la sfârşitul anului, Marea Britanie va efectua în mod implicit tranzacţionarea cu blocul în condiţiile stabilite de Organizaţia Mondială a Comerţului, lăsând întreprinderile şi consumatorii să se lupte cu restituirea tarifelor şi a cotelor.

Eforturi de compromis

UE solicită ca, în schimbul oricărei înţelegeri, Regatul Unit să fie de acord să aplice unele dintre regulile blocului după Brexit pentru a menţine condiţii de concurenţă echitabile. De asemenea, doreşte ca Curtea Europeană de Justiţie să continue să aibă jurisdicţie în Marea Britanie, iar navele de pescuit europene să îşi păstreze accesul pe apele britanice.

Până acum, oficialii britanici au exclus să accepte aceste cereri. Premierul Johnson consideră că votul Marii Britanii pentru a părăsi blocul înseamnă că ţara ar trebui să fie pe deplin independentă, a spus un oficial britanic.

Diplomaţii spun că cele două părţi au început să identifice unde s-ar putea face o tranzacţie, întrucât se stabilesc ce poziţii sunt linii roşii veritabile şi care lasă loc pentru manevră.

Diplomaticii europeni spun că blocul şi-ar putea reduce cerinţele privind pescuitul şi, într-o măsură mai limitată, pe condiţii echitabile.

În schimb, se aşteaptă ca Marea Britanie să facă un salt similar - dar până acum, nu a mai apărut. Deşi Marea Britanie s-a oferit să respecte standardele actuale ale UE pentru a preveni concurenţa neloială printr-o aşa-numită clauză de neregresiune, UE nu crede că această promisiune este suficient de departe.

Cea mai mare parte a discuţiilor din această săptămână se va concentra pe pescuit. Poziţia publică a UE este să ceară status quo, în cazul în care bărcile de pescuit europene au acces la apele britanice în cadrul unui sistem de cote bazat pe zonele de captură.

"Manifest dezechilibrat"

La sfârşitul ultimei etape de discuţii, David Frost, negociatorul principal al Regatului Unit, a numit abordarea europeană "în mod evident dezechilibrat". Omologul său UE, Michel Barnier, a recunoscut că ambele părţi au luat poziţii de plecare "maximaliste" de care se puteau îndepărta.

Chiar dacă cele două părţi se apropie mai mult de un acord privind pescuitul, totuşi, acestea vor trebui să-şi împace diviziunile pe rolul instanţelor UE. Un oficial britanic a avertizat că Marea Britanie nu va fi niciodată de acord să se alinieze legislaţiilor UE sau nu va accepta jurisdicţia continuă a instanţelor europene - şi a acuzat UE că va ignora realităţile politice ale Brexitului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cam greu cu acest BORIS pe care si numele il tradeaza ca face jocul rusilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb