UE sprijină redresarea turismului

S.B.
Internaţional / 28 aprilie 2020

UE sprijină redresarea turismului

Comisia Europeană sprijină statele membre pentru a face faţă impactului resimţit în sectorul turismului din cauza coronavirsului. Miniştrii UE au discutat, ieri în cadrul unei videoconferinţe, despre implicaţiile pandemiei asupra turismului, despre măsuri de atenuare şi strategia de redresare pentru ecosistemul turistic, care este unul dintre cele mai afectate de criză, potrivit unui comunicat al instituţiei europene.

Comisia a prezentat măsurile deja luate în sprijinul sectorului, precum şi planificarea unei reacţii comune a UE în vederea redresării ecosistemului turistic. În această privinţă, Comisia va propune măsuri pentru a sprijini în continuare sectorul, înainte de sezonul de vară. Printre acestea, au în vedere şi protocoale care ar trebui să ghideze funcţionarea în condiţii de siguranţă a facilităţilor turistice din întreaga UE.

Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă, a declarat: "Vom avea nevoie de fonduri fără precedent pentru a depăşi această criză. Este nevoie de un buget puternic al UE pentru a impulsiona redresarea europeană, dar şi de o Uniune mai puternică şi mai rezilientă. Vom avea nevoie de acţiuni rapide, de pragmatism şi de creativitate pentru a redresa şi a construi o industrie a turismului rezilientă şi durabilă. Dar, mai presus de toate, această criză necesită solidaritate. Nicio ţară nu o poate depăşi singură."

Miniştrii UE şi-au exprimat sprijinul larg pentru adoptarea de măsuri suplimentare şi pentru o coordonare sporită la nivelul UE. Aceştia au invitat Comisia să acţioneze în mod prioritar în vederea unei abordări comune la nivelul UE, care să faciliteze lichidităţile şi să menţină un echilibru just între interesele operatorilor de turism şi cele ale consumatorilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu va fi niciun turism anul asta, nici la anul. Lumea va merge doar cu pătura la grătar și atât. Sezonul de vara începe peste o lună. HORECA va ieși sigur în stradă, pierderile sunt imense.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb