UE trebuie să fie atentă la transferurile firmelor din Marea Britanie în Europa, după Brexit

Cristina Radu
Internaţional / 13 iulie 2017

Autorităţile de reglementare ar trebui să împiedice reglementarea firmelor de investiţii de către o singură jurisdicţie, pentru a evita controalele stricte în statul lor de origine, a afirmat supraveghetorul pieţelor UE, vizând Dublin, Frankfurt, Paris, potrivit Reuters. Rapoartele dezvăluie că unele firme nu figurează decât ca adrese poştale în unele ţări, pentru a profita de reguli mai blânde. Autorităţile UE sunt antrenate într-o cursă, în condiţiile în care firmele de servicii financiare îşi vor schimba operaţiunile după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în 2019, conform sursei citate.

Un aviz oficial al autorităţii europene pentru valori mobiliare şi pieţe (ESMA) arată că autorităţile naţionale de reglementare a pieţelor valorilor mobiliare ar trebui să "diminueze riscul untităţilor şi să se asigure că orice relocare este eficientă". ESMA a afirmat că autorităţile de reglementare ar trebui să asigure că conducerea superioară se conformează jurisdicţiei de origine şi că "membrii consiliului de administraţie au puteri decizionale eficiente, chiar şi când firma de investiţii face parte dintr-un grup".

ESMA a adăugat că, în cazul în care autorităţile de reglementare consideră că firmele de investiţii, cum ar fi brokerii, inclusiv braţele comerciale al băncilor, nu operează cu adevărat conform jurisdicţiei aferente domiciliului, "acest lucru poate justifica neacordarea sau retragerea autorizaţiei". ESMA a menţionat că autorităţile de reglementare nu ar trebui să elaboreze procese de autorizare "rapide".

Experţii financiari au declarat că viteza cu care autorizaţiile pot fi acordate în diferite jurisdicţii a contribuit la luarea deciziilor referitoare la operaţiunile UE după Brexit. Autoritatea de reglementare AMF din Franţa a lansat "2WeekTicket", un proces rapid de pre-aprobare pentru firmele deja autorizate de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie. AMF nu a comentat încă afirmaţiile avocaţilor, conform sursei.

Neil Robson, partener la firma de avocatură Katten Muchin Rosenman, a afirmat:

"Cred că interdicţia rapidă se adresează francezilor: AMF au oferit managerilor de fonduri din Anglia un proces de autorizare rapidă dacă se mută de la Londra la Paris" Acesta a adăugat: "ESMA spune că o autorizaţie rapidă de părăsire a Angliei nu poate fi acceptabilă şi că există proceduri oficiale de autorizare care trebuie urmate".

Avocaţii au declarat că orientarea riscă să diminueze competenţele autorităţilor de reglementare. Monica Gogna, avocat fondator la Ropes & Gray, a lansat întrebarea: "Există vreo formă de dezintegrare a capacităţii (regulatorilor) de a face reguli în raport cu propria lor jurisdicţie şi de a-şi guverna propriul proces de autorizare?"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb