UGIR-1903 contestă acceptarea ACPR ca observator al României la UNICE

Monica Tănăsache
Ziarul BURSA #Politică / 16 iunie 2004

Industriaşii ar putea da în judecată Ministerul Economiei

Consiliul Preşedinţilor UNICE, desfăşurat săptămîna trecută la Dublin, a acceptat Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) în rîndurile sale, cu statut de membru observator, decizie contestată de Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR-1903), care consideră că acest statut ar fi trebuit să-i revină. În opinia UGIR-1903, ACPR nu întruneşte condiţiile pentru statutul obţinut - reprezentativitate naţională, surse de finanţare proprii, un management patronal concludent şi independenţă politică. În plus, potrivit UGIR-1903, ACPR nu are personalitate juridică.

Stelian Dorobanţu, director general al UGIR, a adresat o scrisoare deschisă secretarului general al UNICE, Phillippe de Buck, prin care cataloghează drept "stranie, neprofesionistă şi jignitoare concluzia raportului semnat de delegaţia care a vizitat România în luna aprilie a acestui an, prin care se evaluează că ACPR are cea mai mare şansă de a atrage organizaţiile patronale româneşti în structura sa". Domnul Dorobanţu susţine, de asemenea, că delegaţia ar fi putut afla, dacă ar fi dorit, că toate confederaţiile patronale reprezentînd sectorul privat din România, membre CES, au respins ACPR şi s-au grupat, alături de UGIR-1903, în UPR. În opinia celor din UGIR-1903, ACPR reprezintă "o agresiune a politicului şi a statului asupra organizaţiilor patronale".

Consiliul Preşedinţilor UGIR-1903 a depus, la Dublin, o cerere semnată de 125 de organizaţii patronale (membre UGIR), solicitînd reevaluarea situaţiei patronatului din România, dat fiind că admiterea ACPR în UNICE ar însemna, practic, includerea Ministerului Economiei şi Comerţului în această organizaţie, şi nu a patronatului din România. "În cazul în care UGIR nu primeşte, în termen de 10-15 zile, un răspuns de la UNICE, uniunea va da în judecată Ministerul Economiei şi Comerţului pentru lezarea intereselor patronatelor din România", a declarat Stelian Dorobanţu, ieri, într-o conferinţă de presă. UGIR-1903 reprezintă peste 65% din societăţile comerciale româneşti, are afiliate 125 de federaţii, organizaţii patronale sectoriale şi teritoriale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb