Uimitoarele călătorii şi aventuri pe uscat ale baronului Sechelariu

Oleg Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 28 iunie 2004

În ultima lună de mandat ca primar, Dumitru Sechelariu s-a asigurat că municipalitatea îi va repara strada pe care merge la fabrica lui de hîrtie

Cel care a cîştigat contractul "strada Letea" este Dorinel Umbrărescu, chiar asociatul lui Sechelariu în consorţiul care a cumpărat fabrica "Letea"!

Ultimele luni ale mandatului lui Dumitru Sechelariu la Primăria Bacău au triplat afacerile prietenului său Dorinel Umbrărescu, derulate prin firma "Drumuri SRL" în Bacău. Unul dintre contractele cîştigate de firma domnului Umbrărescu de la Primăria Bacău este, însă, demn de relatat cu amănunte.

Cu doar o lună înainte de expirarea mandatului şi în plină campanie electorală, Dumitru Sechelariu a mai rezolvat o problemă: a desemnat firma cîştigătoare pentru repararea străzii Letea din localitate. Strada Letea nu este una oarecare pentru Sechelariu, ci chiar şoseaua pe care îşi are sediul fabrica de hîrtie "Letea", al cărei patron este de cîteva luni. Cîştigătorul proiectului de reabilitare a străzii a fost desemnat Dorinel Umbrărescu, tocmai asociatul lui Sechelariu în consorţiul care a cumpărat fabrica "Letea"! A naibii coincidenţă, pentru strada pe care se află societatea "Letea" s-au găsit bani pentru reparaţii după ce Dumitru Sechelariu a cumpărat-o de de la stat, deşi el a fost primar opt ani la Bacău.

Afacerile domnului Umbrărescu - prietenul familiei Sechelariu - au crescut ca-n poveste în ultimii ani. Sereleul său din Podu Turcului - "Spedition UMB" - conduce detaşat în topul constructorilor de şosele, cu contracte de peste 100 de milioane de euro. Numai anul trecut, firma "Spedition" a avut o cifră de afaceri de 69 milioane de euro, alimentată în procent de 85% de banii statului. Contractele cu Agenţia Naţională a Drumurilor, al cărei şef era, pînă vineri, fratele Sechelariu de la Bucureşti (secretar de stat în Ministerul Transporturilor), i-a adus notorietatea naţională lui Dorinel Umbrărescu.

De notorietatea domnului Umbrărescu în Bacău s-a îngrijit, bineînţeles, fratele Sechelariu din Bacău. Firma "Drumuri" SRL, controlată tot de Umbrărescu, a cîştigat, în ultimele două luni, nouă contracte publice în Bacău, în valoare de 3,6 milioane de euro, de trei ori mai mult decît a cîştigat firma respectivă în ultimii doi ani, în Bacău. Şi viteza cu care firma Umbrărescu a obţinut contractele este uimitoare: pe 23 martie au fost semnate două contracte pentru reparaţii stradale, în valoare de 24,1 miliarde de lei; după trei zile, "Drumuri" mai semnează un contract de 20,9 miliarde de lei; iar după alte trei zile încă două contracte în valoare de 27,7 miliarde de lei!

Apoi, două luni pauză.

În luna mai, însă, afacerea "Drumuri" este pusă din nou pe roţi, revenind în forţă pe drumurile băcăuane: patru contracte dintr-un foc, în valoare de 74,7 miliarde de lei, trei de la Primărie şi unul de la Consiliul Judeţean. Printre care şi contractul pentru strada "Letea", un "mizilic" de vreo 13 miliarde de lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb