Ukrinform.net: Doar invitarea Ucrainei în NATO va oferi lumii şanse reale de a reveni la o adevărată securitate

A.F.
Internaţional / 25 februarie

Ukrinform.net: Doar invitarea Ucrainei în NATO va oferi lumii şanse reale de a reveni la o adevărată securitate

Şeful Cancelariei preşedintelui ucrainean, Andrii Iermak, a declarat că numai o invitaţie adresată Ucrainei de a adera la NATO va oferi Europei şi lumii o şansă reală de a restabili securitatea ameninţată în prezent de politica agresivă a Rusiei, relatează ukrinform.net.

El a făcut această declaraţie la o reuniune a Strategiei Europene de la Ialta (YES) de la Kiev, dedicată celei de-a doua aniversări de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina. La eveniment au participat şi fostul premier al Marii Britanii Boris Johnson, fostul preşedinte al Poloniei Aleksander Kwasniewski, precum şi politicieni publici, experţi şi activişti.

În timpul discuţiei cu participanţii, Iermak a declarat că Ucraina este recunoscătoare tuturor naţiunilor care s-au unit în jurul sprijinului său de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei.

"Lupta noastră şi acest sprijin au arătat că majoritatea oamenilor din lume sunt de partea binelui. Vedem că acest sprijin rămâne la un nivel foarte ridicat şi este important să îl menţinem", a spus el.

Unul dintre principalele subiecte de discuţie a fost perspectiva ca Ucraina să primească o invitaţie pentru a începe negocierile de aderare la NATO la summitul de la Washington din această vară.

Iermak a subliniat că doar o invitaţie pentru Ucraina ar reprezenta o decizie cu adevărat fermă la summitul aniversar al Alianţei.

Şeful biroului preşedintelui a reamintit că, pentru a avansa în această chestiune, a fost creat Grupul operativ internaţional pentru securitatea şi integrarea euro-atlantică a Ucrainei, avându-i ca co-preşedinţi pe Andrei Iermak şi pe fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

El a remarcat că argumentele care sugerează că aderarea Ucrainei la NATO ar putea duce la o nouă escaladare a conflictului par ciudate pentru ucraineni, deoarece ţara noastră trăieşte deja de doi ani în condiţiile unui cumplit război total.

"Eşecul de a invita Ucraina la summitul de la Washington, credem noi, ar putea într-adevăr declanşa o nouă escaladare - în Orientul Mijlociu, în alte regiuni ale planetei noastre. Doar invitaţia şi paşii concreţi şi reali în vederea aderării depline a Ucrainei vor oferi lumii şi Europei şanse reale de a reveni la securitate", a declarat el.

Din partea sa, Boris Johnson, care este membru al grupului de lucru menţionat mai sus, şi-a exprimat, de asemenea, convingerea că la summitul NATO din această vară, Ucraina ar trebui să primească o invitaţie pentru a începe negocierile de aderare la Alianţă.

"Şi trebuie să nu mai folosim argumentul despre escaladare. Modalitatea de a preveni escaladarea este să facem mult mai mult pentru a proteja Ucraina", a declarat fostul premier al Marii Britanii.

Conform Ukrinform, Ucraina continuă să semneze garanţii bilaterale de securitate fără precedent, ceea ce reprezintă un pas intermediar către garanţia principală - aderarea la NATO.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Industria de armament nu are nevoie de securitate ci de razboaie,

    si de un mare dusman/un mare pericol,sa motiveze existenta, 

    si in zilele noastre sunt in lume 30 de conflicte/razboaie militare, 

    dar noi "interesant" suntem preocupati NUMAI de cel din Ucraina,

    care produce un profit enorm "unora" 

    Semnarea de tratate cu toate natiunile ce fac parte din NATO European si nu numai reprezinta integrarea pe usa din dos a Ucrainei in structurile NATO. Aceste tratate ocolesc decizia celor care inca mai spera ca Rusia sa cistige razboiul si sa invinga intreaga Europa ca SUA nu pre e de nasul lor .Prima transa a banilor europeni ba fi oferita Ucrainei in luna martie iar toate natiunile care inca mai au stocuri de echipamente foste sovietice le vor trimite in Ucraina si vor fi rapid inlocuite cu echipamente moderne .

    Sa va platiti datoriile pana la ultimul cent !

    Ucraina nu poate adera la nato decat dupa ce ajunge sa faca pace, asa scriu tratatele. Sper ca toti liderii europeni sa tina cont de textele initiale, si nu de ce documente intermediare vor fi fost semnate. Constatam ca generatia de politicieni din 1950 1970 erau mai intelepti, mai prevazatori si au creat instrumentele acestea internationale pentru PACE! NATO e un tratat defensiv facut pentru ca exista frica ideologica de URSS, de ferocitatea lui Stalin etc. Gata, suntem in alta epoca si rusia nu mai e condusa de soviete, toata lupta la nivel international e pentru a pastra sau nu pozitiile de putere si de influenta intre state capitaliste. La nivelul de ura care s a acumulat intre cele 2 popoare e o nebunie ca sa admita Ucraina in Nato pt ca vor trage alianta in razboi deschis. Si va ajunge toata Europa sau o parte sa arate ca si orasele de est UKR, adica niste campuri de moloz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb