Ultimatum pentru SUA şi Curtea Penală Internaţională din partea Israelului

Călin Rechea
Internaţional / 7 mai

Călin Rechea

Guvernul israelian a avertizat administraţia Biden că va lua măsuri de represalii împotriva Autorităţii Palestiniene care ar putea duce la prăbuşirea acesteia, conform unei ştiri recente de la Axios.

Avertismentul vine pe fondul declaraţiilor unor membri ai Congresului american, atât republicani cât şi democraţi, conform cărora eventualele mandate de arestare emise de Curtea Penală Internaţională (CPI) pentru înalţi oficiali israelieni "vor fi întâmpinate cu represalii din partea SUA".

Oficiali americani şi israelieni au declarat că Israelul a informat administraţia Biden că, în cazul în care vor fi emise mandate de arestare, va considera că Autoritatea Palestiniană este responsabilă şi va riposta cu acţiuni puternice care ar putea duce la prăbuşirea acesteia.

Una dintre acţiunile posibile ar putea fi "îngheţarea transferului de venituri fiscale pe care Israelul le colectează pentru Autoritatea Palestiniană", în condiţiile în care "fără aceste fonduri, Autoritatea Palestiniană ar fi în faliment".

Un oficial israelian de rang înalt a declarat pentru Axios că ameninţarea cu mandatele de arestare ale CPI este reală şi a subliniat că, în eventualitatea unui astfel de scenariu, cabinetul israelian va lua probabil o decizie oficială de a pedepsi Autoritatea Palestiniană.

Problema posibilelor mandate de arestare de la CPI a fost abordată în timpul unei convorbiri telefonice dintre premierul Netanyahu şi preşedintele Biden.

"Îi încurajăm discret pe cei de la CPI să nu o facă. Vor arunca totul în aer. Israelul va riposta împotriva Autorităţii Palestiniene", a declarat un oficial american, conform ştirii de la Axios.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a subliniat recent că Statele Unite se opun unei anchete a CPI împotriva Israelului, dar a mai declarat că se opun şi ameninţărilor şi intimidărilor la adresa judecătorilor Curţii Penale Internaţionale.

Axios scrie că oficialii israelieni au fost alarmaţi de remarcile lui Kirby şi au întrebat Casa Albă dacă acestea reprezintă o schimbare a poziţiei SUA. Casa Albă a spus că nu a existat nicio schimbare, conform ştirii de la Axios.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Odata incalcata legislatia internationala, drepturile omului si al ONU ca for de decizie, s a deschis cutia Pandorei! Acest regim forteaza si mai mult, alte regimuri pe tot globul au deci un precedent, si pot apela la aceste metode. Si convorbirile la telefon nu pot rezolva!

    1. Exact, palestinienii au incalcat tot ce s-a putut incalca in octombrie! Acum sunt doar lamentari!

    Palestinienii au depășit orice limita. Sa și rezolve problemele cu evreii și sa nu se mai lase manipulați de confrați.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb