Un angajat al Julius Baer a sustras informaţii despre clienţii germani

Ziarul BURSA #Internaţional / 28 august 2012

Julius Baer Group, una dintre cele mai vechi bănci elveţiene, şi-a informat clienţii bogaţi din Germania că un angajat a sustras din sistemul informatic intern informaţii privind conturile lor din Elveţia, transmite Bloomberg. "Am pornit o investigaţie internă şi am descoperit un abuz privind accesul la informaţii. Am contactat clienţii potenţial afectaţi", a afirmat purtătorul de cuvânt al băncii, Jan Vonder Muehll, citat de Mediafax. "Hoţul" a fost concediat şi ares­tat, a adăugat reprezentantul băncii, refuzând să facă alte precizări.

Julius Baer a mai anunţat săptămâ­na trecută că datele unor clienţi germani ar putea să fi fost sustrase şi vândute apoi autorităţilor din Germania. Informaţiile apărute în ultimii ani pe surse în presa internaţională implică guvernul landului Renania de Nord Westphalia în mai multe astfel de situaţii. Autorităţile germane ar fi cumpărat mai multe baze de date sus­trase de actuali sau foşti angajaţi din sistemele informatice ale băncilor elveţiene pentru a identifica locuitori care s-ar putea face vinovaţi de evaziune fiscală prin conturi offshore.

Anul trecut, Julius Baer a încheiat o înţelegere cu autorităţile germane, plătind 50 milioane euro pentru a stinge o anchetă privind active nedeclarate plasate de germani în conturi din Elveţia, care a pornit tot de la informaţii sustrase ilicit de la bancă.

Tradiţia secretului bancar a sucombat treptat în Elveţia după criza financiară mondială din 2008-2009, guvernul de la Berna şi vechile bănci din Zurich şi Geneva fiind asaltate cu solicitări de acces la informaţii din partea a numeroase guverne aflate în căutarea suspecţilor de evaziune fiscală, precum Statele Unite şi Germania.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Chiar mi-e rusine... Auzi, nebunii astia de germani si de elvetieni se chinuie sa NU tina ascunse evaziunile fiscale ale cetatenilor lor... Adica se chinuie sa-i prinda si sa-i faca sa dea mai multi bani la statele lor... ca sa aibe mai multi bani sa dea Greciei, Portugaliei, Spaniei si cine stie, Italiei? Doamne ce rusine-mi este... Astia muncesc de le sar capacele sa tina fostul RDG, sa tina toate tarile astea ca noi prin UE, e-adevarat ca mai castiga si ei din consumul nostru, dar macar produc ceva bun, ce noi consumam mai mult decat pe-al nostru... Dar parca tot isi fura caciula... si parca vad ca tot acolo o s-ajunga, ca-n primul si al doilea razboi, concluzionand ca nebunii ca ei muncesc si altii iau si nu dau inapoi. Si sa vezi atunci cum sare dopul... Oricum, tot rusine imi este, ca eu mai am de platit niste dari la stat, iar ei isi cauta pe-ai lor sa ne dea noua...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb