Un general rus acuză Statele Unite că transportă biomateriale din Ucraina prin Republica Moldova şi România

F.D.
Internaţional / 28 august

Igor Kirillov, Şeful Forţelor de apărare împotriva radiaţiilor chimice şi biologice din Rusia (Sursa foto: https://india.mid.ru/en/)

Igor Kirillov, Şeful Forţelor de apărare împotriva radiaţiilor chimice şi biologice din Rusia (Sursa foto: https://india.mid.ru/en/)

Ministerul rus al Apărării acuză Republica Moldova că ar permite, alături de România, transportul de materiale biologice sensibile din Ucraina către SUA, pentru fabricarea unei arme biologice, relatează TASS.

Potrivit sursei citate, Ministerul rus al Apărării afirmă că au fost făcute peste 2.000 de astfel de transporturi prin companii controlate de preşedinta Maia Sandu. În replică, Chişinăul transmite că toate aceste afirmaţii sunt "ficţiune pură".

"Includerea Moldovei şi a României în schema de transport poate fi văzută ca începutul unui program pe scară largă de schimbare a lanţurilor logistice în sfera exportului masiv de material biologic în Statele Unite", a declarat Igor Kirillov, Şeful Forţelor de apărare împotriva radiaţiilor chimice şi biologice din Rusia, în timpul unui şedinţe.

"Vă atrag atenţia asupra faptului că escortarea încărcăturilor biologice care vin din Ucraina este asigurată de companiile de logistică Gamma Logistics şi Aerotranscargo, controlate de preşedintele moldovean Maia Sandu, precum şi de instituţiile medicale din Chişinău şi organizaţiile intermediare occidentale", a mai afirmat acesta.

Din partea Ucrainei, compania Biopartners, o filială a firmei americane cu acelaşi nume, este implicată în exportul de mărfuri periculoase în Moldova, susţine şeful trupelor RCDBZ. O filială a unuia dintre cei mai mari furnizori ai Pentagonului, Q2 Solution, este de asemenea implicată în logistică, a mai afirmat acesta.

Generalul rus a vorbit, de asemenea, despre oficialii companiilor ucrainene şi americane direct implicate în exportul de biomateriale. Ar fi vorba, în special, despre Andrii Gorkavciuk şi Svitlana Stefanenko - şefii biroului din Kiev al companiei Biopartners, care, susţine oficialul, a efectuat livrări de crio-containere către SUA conţinând material biologic al cetăţenilor ucrainene. "Marianna Hredil şi Liudmila Gorodnia - angajaţi ai filialei americane a aceleiaşi companii - sunt specializate în probleme de sprijin juridic pentru exportul de biomateriale prin eludarea legii. Sub conducerea lor, au interacţionat cu organizaţii americane şi mari companii farmaceutice în cadrul studiilor clinice pentru medicamente experimentale. Kahaber Zaalişvili gestionează colecţia de material clinic şi patologico-anatomic, participă la organizarea de studii clinice în Ucraina", a acuzat el.

Potrivit lui Kirillov, datorită acţiunilor lor, Departamentul Apărării al SUA a putut folosi Moldova ca nod de tranzit pentru exportul de materiale biologice ale cetăţenilor ucraineni. "În acelaşi timp, beneficiarii finali au fost companiile farmaceutice americane afiliate Pentagonului care efectuau studii medicale şi clinice dubioase", susţine el.

În replică, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a declarat miercuri că aceste afirmaţii sunt "ficţiune pură", iar scopul lor este de a "discredita autorităţile moldoveneşti şi parcursul european" al ţării.

"Moldova a aderat la toate normele internaţionale împotriva răspândirii armelor biologice şi le respectă cu stricteţe", a subliniat Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău.

Chişinăul avertizează totodată că "propaganda rusă încearcă promovarea ideii că Ucraina poate folosi în perspectivă substanţe biologice".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb