Un înalt diplomat rus la ONU condiţionează cooperarea Moscovei cu echipa lui Guterres, privind dronele kamikaze

G.D.
Internaţional / 20 octombrie 2022

Un înalt diplomat rus la ONU condiţionează cooperarea Moscovei cu echipa lui Guterres, privind dronele kamikaze

Ambasadorul adjunct al Rusiei al ONU, Dmitri Polianski, a declarat ieri seara că Moscova îşi va reevalua cooperarea cu secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, şi cu echipa sa dacă Guterres va trimite experţi internaţionali în Ucraina pentru a cerceta dronele doborâte, despre care Ucraina şi Occidentul afirmă că sunt de fabricaţie iraniană, relatează astăzi Reuters, conform Agerpres.

Ucraina acuză Rusia că utilizează "drone kamikaze Shahed-136" de fabricaţie iraniană, care zboară la altitudine mică spre ţintă şi explodează. Iranul neagă că le-ar fi furnizat Rusiei, iar Kremlinul că le-ar utiliza.

SUA, Marea Britanie şi Franţa au ridicat problema presupusului transfer de drone al Iranului către Rusia în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU miercuri, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price.

Valul de atacuri ruseşti cu drone şi cu rachete din ultimele zile au avariat mai multe centrale electrice în Ucraina, care a anunţat că restricţionează astăzi consumul de energie electrică la nivelul întregii ţări, pentru prima oară de la invazia rusă.

Aprovizionarea cu energie electrică va fi limitată între orele locale 07:00 şi 23:00, au declarat responsabili guvernamentali şi operatorul reţelei ucrainene de distribuţie Ukrenergo, iar pene temporare sunt posibile dacă populaţia nu îşi va reduce consumul de electricitate, a declarat un consilier prezidenţial.

Deşi această restricţie se limitează doar la ziua de astăzi, "nu excludem ca odată cu venirea frigului să vă cerem şi mai frecvent ajutorul", a indicat Ukrenergo într-un mesaj adresat populaţiei ucrainene.

Rusia şi-a intensificat atacurile cu rachete şi drone împotriva infrastructurilor electrice şi de apă ale Ucrainei în ultimele zile.

"Noi pagube au fost aduse infrastructurii critice. Trei instalaţii energetice au fost distruse doar astăzi de inamic", a declarat preşedintele Volodimir Zelenski în discursul său video de ieri seara.

"Ne pregătim pentru tot felul de scenarii în perspectiva sezonului de iarnă. Presupunem că teroarea rusă va fi îndreptată împotriva instalaţiilor energetice până când, cu ajutorul partenerilor, vom fi în măsură să doborâm 100% din rachetele şi dronele inamice", a afirmat Zelenski, care declarase anterior săptămâna aceasta că o a treia centrală electrică a fost lovită de atacurile aeriene ruseşti.

Primarul oraşului Liov, din vestul Ucrainei, a declarat că ar fi nevoie de luni de zile pentru a repara staţiile electrice avariate.

Ucraina a doborât un total de 233 de drone de fabricaţie iraniană folosite de Rusia, dintre care 21 doar ieri, a afirmat Zelenski.

Martori au declarat pentru Reuters că cinci drone au lovit astăzi dimineaţă oraşul Nikolaev (Mikolaiv), în sud, dar încă nu se ştie unde au explodat acestea şi ce fel de pagube au făcut.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sabotarea conductelor Nord S 1+2 nu-l intereseza

    pe nimeni sau nu au voie sa cerceteze dupa faptas 

    Ce stim sigur, e ca rusii nu le fabrica, avand o industrie si armata asa avansata, dronele lor sunt invizibile...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb