Emilian Rădescu, acţionar minoritar al "Amplo" Ploieşti (AMPL) semnalează instituţiilor pieţei de capital că omul de afaceri Cătălin Chelu, prin societăţile Electroargeş şi Galgros, ar fi depăşit pragul de 33% din acţiunile AMPL, la acest nivel impunându-se derularea unei oferte publice de preluare obligatorii.
În luna septembrie 2013, "Electroargeş" a achiziţionat un pachet de 470.000 acţiuni AMPL, ajungând să deţină 21,93% din societate. În aceeaşi perioadă, SIF Muntenia a vândut deţinerea de 7,25% la "Amplo" SA.
Ulterior, "Electroargeş" a mai achiziţionat 10,89% din AMPLO, pentru 1,4 milioane lei, potrivit raportărilor către Bursa de Valori Bucureşti.
Totodată, şi "Galgros" a anunţat că a cumpărat 1,89% din AMPLO. La această "Galgros", Cătălin Chelu are o deţinere de 43,91%.
Legea pieţei de capital obligă acţionarii care depăşesc pragul de 33% din capitalul unor companii listate la Bursa de Valori Bucureşti să facă ofertă publică de preluare.
În septembrie 2012, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (predecesoarea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară) l-a sancţionat cu 100.000 lei pe omul de afaceri Cătălin Chelu, în calitate de acţionar majoritar direct şi indirect al companiilor "Scop Line" SA, "Groval Trade" SA, "Goras Consulting" SA, "Fimansat" SA, "Debrocons" SA, "Amicosotiss" SA, "Amattis" SA, "Epsomatic" SA, "Portavon" SRL, "Mattera Com" SA, "Minexfor" SA şi "Libron Consulting" SA, care nu au derulat, împreună cu persoanele cu care acţionează concertat, oferta publică de preluare obligatorie a "Electroargeş".
Potrivit CNVM, societăţile respective împreună cu firmele "Bran Oil ", "Geochis", "Prosanio", "Autotranspeed Line", "Biscol Grup", "Unisales Distribution" şi cu persoanele Cati Costanda Simion, Postelnicu Teofil şi Sergiu Burca, ar fi trebuit să deruleze ofertă de preluare la "Electroargeş", întrucât acţionează concertat şi au depăşit pragul de deţinere de 33%.
"Amplo" Ploieşti produce instrumente pentru măsurare, verificare şi control.
1. fără titlu
(mesaj trimis de IOCAN în data de 20.02.2014, 04:04)
Acum ASF trebuie sa-si joace hotarat rolul pentru care a fost conceputa prin obligarea grupului (perturbator?,infractional?) Chelu sa faca oferta de preluare conform reglementarilor in domeniu.Pretul de oferta va fi peste 4,5 lei/actiune conform primelor achizitii ale Electroarges,insa investitorii au intrat in panica si vand cu 3,2 lei/actune (19.02.2014),deoarece nimeni nu mai crede ca ASF mai poate (sau mai vrea) sa impuna legea in fata acestui grup "Chelu". Ce se intampla cu atatea societati (enumerate in articol) la care grupul Chelu incalca legea? Nimic. Sa dormim linistiti! ASF vegheaza pentru noi.......Si ne mai plangem ca piata noastra de capital este la nivelul de cenusareasa in Europa.
1.1. daca-s prosti (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de borcan în data de 20.02.2014, 09:32)
conform legii ai termen sa face oferta obligatorie, in caz contrar te supui sanctiunilor. care e problema?
1.2. daca-s prosti (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de borcan în data de 20.02.2014, 09:32)
conform legii ai termen sa face oferta obligatorie, in caz contrar te supui sanctiunilor. care e problema?
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de capac în data de 23.02.2014, 11:49)
problema e ca trebuie sa te judeci cu ei ani de zile ca sa obtii despagubiri compensatorii, la cum se acorda termene in instanta, bataie de joc, asta-i tara lui andrei