Un mod de optimizare a şanselor lui Dăncilă, pentru Cotroceni

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 24 iulie 2019

Un mod de optimizare a şanselor lui Dăncilă, pentru Cotroceni
MAKE

Vasilica Viorica Dăncilă este aleasa celui mai mare partid al nostru - PSD -, să candideze la Preşedinţia Româ­niei, după votul exprimat ieri, (cu doar două împotriviri, Paul Stănescu şi Dumitru Buzatu), în Biroul Politic Naţional (BNP).

Mulţi dintre noi o cred pe Viorica Dăncilă proastă.

Colega sa de partid, Gabriela Vrânceanu Firea a subliniat cel mai apăsat această caracteristică a persoanei primului ministru: "Dăncilă este atât de proastă, încât crede că poate să câştige alegerile!".

De fapt, n-a zis chiar aşa, dar ăsta era sensul.

Totuşi, dacă luăm în calcul rapiditatea reacţiei intelectuale a lui Klaus Iohannis, cred că, la acest capitol, înfruntarea dintre cei doi este sensibil egală.

Doar că Dăncilă este, în maniera lui Firea, suficient de proastă ca să vor­bească, ceea ce face ca toată lumea să vadă cum se cască pământul sub ea.

La BNP de ieri, a vorbit.

Ba chiar a dat din casă.

"Am dovezi despre relaţia mea cu Dragnea, dar credeţi că e bine să ies public? Nu, pentru că nu am să vorbesc de rău un fost preşedinte".

Păi, cum?!

Ce-ai zis aici nu-i, deja, în public?!

Şi nu înseamnă că deja l-ai vorbit de rău, pomenind de nişte "dovezi"?

Ea zice că nu o face şi zicând, o face!

Apoi, nu mai ţine seama deloc că nu e bine şi declară public:

"Am fost izolată şase luni în guvern. Nu am avut voie să fac nimic."

Şase luni?!

Care şase luni?

Dragnea a făcut-o pe Dăncilă prim ministru, la 29 ianuarie 2018 şi a intrat la pârnaie, la 27 mai 2019; între aceste zile, s-au scurs 16 luni.

Care sunt alea şase luni în care Dăncilă nu a avut voie să facă nimic?

Primele şase luni, ultimele şase luni sau nişte luni de la mijloc?

Este important, ca să ştim cui să atribuim meritele îndeplinirii programului de guvernare - premierului sau puşcăriaşului?

Subsecvent, doamna Dăncilă tocmai a declarat cu guriţa domniei sale, fără să o forţeze nimeni, că a încasat venituri necuvenite de 12 mii de euro (salariul lunar al premierului este echivalent a circa două mii de euro).

O anchetă poliţienească sau/şi o investigaţie a serviciilor speciale operative ar trebui declanşată, ca să stabilim care sunt acele forţe care au blocat activitatea premierului oficial investit şi dacă nu se cuvin împărţiţi nişte ani buni de puşcărie celor care au săvârşit acest abuz contra naţiunii, această fraudă la adresa ordinii democratice a statului..

Dăncilă, cu guriţa ei.

Dar, Dăncilă nu tace, îi dă înainte:

"Nu mă acuzaţi că am fost apropiată de Dragnea, pentru că nu eu am luat deciziile în partid".

Conotaţiile sexuale sunt vădit involuntare, doamna Dăncilă doar că nu ştie ce spune, dar, în rest, are o familie onorabilă; totuşi, este greu de înţeles ce vrea să spună, stimata doamnă Dăncilă recunoaşte că a fost apropiată de Dragnea, dar pare să sugereze că asta s-a petrecut oarecum silnic, prin voinţa partidului, care voinţă ştim cu toţii că era a lui Dragnea.

Cu alte cuvinte:

"Am fost apropiată de Dragnea, că aşa a vrut el".

Şi încă şi mai mult:

"Eu eram izolată şi aveam interzis să vorbesc cu colegii. Se plăteau bani de la partid ca să mă atace la TV."

Vinovaţii, la puşcărie!

Ce infern!

Singură, nevorbită, interzisă, atacată.

Oricare dintre noi s-ar fi dus acasă.

Toate citatele astea sunt legate între ele, într-o cuvântare scurtă şi unitară:

"Am dovezi despre relaţia mea cu Dragnea, dar credeţi că e bine să ies public? Nu, pentru că nu am să vorbesc de rău un fost preşedinte. Am fost izolată şase luni în guvern. Nu am avut voie să fac nimic. Nu mă acuzaţi că am fost apropiată de Drag­nea, pentru că nu eu am luat deciziile în partid. Eu eram izolată şi aveam interzis să vorbesc cu colegii. Se plăteau bani de la partid ca să mă atace la TV."

Cascada Niagara!

Acum înţelegeţi de ce bietul Drag­nea nu o lăsa să vorbească?

Lui Paul Stănescu (unul dintre cei doi care au votat contra candidaturii ei), Vasilica Viorica Dăncilă i-a replicat:

"În momentul în care spui că comanda partidului e în altă parte creezi prejudicii. În momentul în care spui că comanda partidului e în altă parte îmi răneşti un sentiment."

Un sentiment/Se legăna/Pe o pânză de păianjen...

Sincer, după ce l-au băgat pe Drag­nea la studii, în Academia din Rahova, n-am nici o idee cine a mai preluat comanda asupra lui Dăncilă.

Cu o lună în urmă, Codrin Ştefănescu a adresat partidului o scrisoare, prin care afirma chestii similare:

"Sunt foarte îngrijorat de ceea ce se întâmplă, astăzi, în PSD.

Ni se impun direcţii străine de ceea ce am făcut şi am spus până acum. Ni se cere să uităm trecutul şi să ne resetăm. Ni se cere să uităm de colegii noştri aflaţi şi azi la ananghie. Ceea ce eu nu pot să accept!" (27 iunie 2019)

Deci?

Pare că chiar e cineva care o manevrează pe Dăncilă, acum, şi acela nu e Dragnea...

Cine ?

Franciscus Cornelis Gerardus Maria Timmermans?

Habar n-am.

Aud că Elon Musk este foarte avansat în a explora diversele modalităţi de a conecta creierul uman cu o interfaţă computerizată, şi că sistemul a fost testat deja pe o maimuţă care a putut controla cu succes un computer cu propriul creier.

Mă gândesc că, dacă maimuţa a putut controla un computer, atunci, cu un alt microcip, inserat în creierul doamnei Vasilica Viorica Dăncilă, ar putea prelua controlul asupra Guvernului României.

Şi, în orice caz, să-i crească lui Dăncilă şansele de succes la prezidenţiale.

Opinia Cititorului ( 35 )

  1. Ii dati cu calcule contabile meschine, cu sase luni, cu douaspe mii de euroi, cu bagatele d-astea, cind madam se cocoata pe nemarginirea unei recunoasteri generale a conditiei sale intelectuale care ne va bintui peren, ubicuu, fiinta nationala! Maimuta inteleg ca a fost infrinta, se mai incumeta de un stagiu la primarie si atit, nu ne poate face bine cu forta. Nici Elon, nici altcineva n-are cum o conecta pe Viorica la ceva ca, o avea ea mufe, dar n-are unitatea centrala predispusa spre sinapse, e adevarat, se poate juca o entitate inteligenta cu ea, asa cum se joaca ping pong la perete, dar cam atit. De-abia astept sa vad o confruntare electorala a tanticii cu Tariceanu, doi pereti jucind tenis de masa impreuna n-am mai vazut...

    1. Adevarul este ca Dancila a cam dat cu mucii-n fasole. Observatia lui Make ca trebuie sa returneze salariul pe 6 luni este corecta. Si ca trebuie declansata o investigatie care sa stabileasca cine si cum a blocat activitatea premierului. Trebuie sa fii extrem de proasta sa te autoincriminezi, cu privire la fapte la care esti complice. Iar faptele sunt foarte grave.

      Iahnia Veoricai e numa' zeama rhinolaringologica, rar cite o pastaie vacanta, stinghera, de substanta boabelor ce sa mai vorbim... Fapte grave? Premierul a fost izolat? Sase luni? Stia ca era izolat sau a aflat ulterior?!? Eu, cind ma uitam la televizor si o vedeam prim-ministrind in hohotele generale, ea era izolata? Cum a mers autobuzul Guvernului cu soferul izolat si dat jos? Partidul a complot impotriva Statului? In ce lume traim?

    Make e din ce in ce mai sublim!

    1. sau ar merge da atunci e divin

      Cam slaba reactia ! Zelosii de serviciu sant in concediu ? Pana la 20-30 comentarii mai e muuult !

      Comentariile sint pentru un cerc inchis, pour la bonne bouche, ne amuzam citiva insi, intre noi. La 3, 5, 7000 de accesari, un articol foarte comentat are citeva zeci de comentarii. Rar se ajunge la 100. In cazul meu, de exemplu, cam jumatate sint raspunsurile mele. Make e mai retinut, ajunge la 20-30 la suta din numarul total de comentarii cu replicile lui. Nici numarul de accesari nu e foarte reprezentativ. Un articol publicat pe evz sau pe hotnews poate ajunge la 20-30000 de vizionari in doua zile. Dar asta inseamna click-uri. Nu se stie citi cititori au rabdare sa citeasca 10-15 pagini 14 calibri. Publicul nisat e mai important.

      apeleaza la Ziarul Bursa pentru analizarea cazurilor de ajutor de stat cum ar fi Oltchim

      Spre deosebire de pisica (care are sapte vieti), un articol din BURSA are doar trei vieti: una, prin sine; alta, prin comentarii (ba, chiar si prin absenta lor); o a treia, in acele cazuri rare, cind comentariile devin parte integrata, un tot unitar cu articolul.

      Astazi, absenta obisnuitelor denigrari la adresa mea si/sau a ziarului, ilustreaza cazul al treilea,.

      Desi articolul pare "ultragios", PSD-istii nu ii dau replica, pentru ca sint de acord cu el. 

      ...cu "ultragios"! Sa nu spuneti ca ma suspectati de simpatie sau minima consideratie pentru Veorica, va voi cere satisfactie, in zori, intr-un luminis!

    PNL este cel mai mare partid din punct de vedere electoral.

    1. ... din punct de vedere neelectoral care e cel mai mare?!?

      UDMR

      Trebuie vazut numarul de membrii, organizatii. Dar cel mai mic este PLUS. Sau M10.

    odata ce Vasilica-Viorica-Rodica a acceptat sa candideze. S-a revenit la o situatie normala, din punct de vedere al PSD: doar seful partidului si seful guvernului, in comparatie cu oricare alt candidat, poate pune nemijlocit la bataie toate resursele si maximiza sansele partidului de a cistiga alegerile.

    Sa nu uitam, PSD este un mare handicapat fata de Alianta 2020 si PNL. Dar... 

    rog pesedisti am un hectar de teren agricol la vinzare cu 15000 euro ma adresez lor pentru ca numai ei au bani in romania [...]

    1. Un teren agricol e un mijloc de productie. Costa in functie de cit costa recolta anuala de pe el. Un hectar e in Italia cam zece mii. La noi, daca pui cereale pe el, terenul va da un profit de cam 100 de euroi pe an. Alte culturi sint mai rentabile, dar nu cu mult. Daca nu-i vie pe el, daca nu se coc cine stie ce delicatese la mare cautare, n-are cum valora 15 mii de euroi sarmanul... Acuma, e adevarat ca pesedistii au bani si mai sint si prosti...

      la spagile care le iau psdistii si 15000 de euro e putin

      in italia costa 10000 euro pentru ca daca pui porumb pe el creste bijbileaca

      daca pamintul e ieftin de ce guvernul nul pune gaj la camatarii internationali ca are destul paduri pasuni riuri balta brailei delta dunarii canal dunare marea neagra toate pietrele muntoase sa inprumute bani si apoi sa chefuiasca sa faca spectacole in fata casei poporului cu artisti de muzica computerizata cu golani de strada la atitia bani inprumutati cheful fa fi lung

    Titlul articolașului nu are nici o legătură cu conținutul! În articol sunt 13 semne de întrebare, altfel spus , totul este sub semnul derizoriului!

    1. Doamna firea a acceptat ,,plata"", liniste si va redobindii primaria bucuresti inca 4 ani...

      Insistati! Unele lecturi sint mai solicitante, necesita aptitudini si dezvoltarea unor deprinderi...

    Iata in ce postura o vedem in articol azi pe Firea, va amintiti probabil de una dintre vedetele - reper ale Antena3, postul acela al familiei Voiculescu, acelasi post despre care ni se spunea prin comentarii saptamana trecuta ce fel de manipulare face. Firea, cunoscuta lumii dupa anii de sarg de la Antena3, azi e prezentata ca fiind superioara lui Dancila. Una dintre ironiile sublime pe care ti le ofera viata.

    Mai mult, logica binara de tip alb-negru, in care comentatorii sunt pe aici impartiti cam in doua categorii - unii care zic cat e de genial sau sublim autorul prin articole si, ceilalti, toti laolalta pesedisti sau ceva pe acolo, mult sub asa-zisul geniu al autorului, se contrazice pas cu pas. 

    Urmand comentariul de geniu, cum altfel, vedem ca Dancila e o proasta si ar fi stadiul urmator dupa maimuta, in aceeasi logica de geniu al frustrarilor, ne putem da seama cum o proasta este premier si sef de partid, ceea ce iar e de retinut cum s-ar cheama oare desteptii de sub ea (in ierarhie). ca asa proasta sau prosti sa ajunga premier, sef de partid, ministru, ma intreb sincer care e mai prost ala de e premier sau ala care de pe o alta treapta sociala mult inferioara zice de premier ca e prost. 

    Iar daca Dragnea, Nastase sau mai stiu eu cine in aceasta logica ar fi destept, cum de a ajuns la puscarie?! Probabil inca o ironie care vestejeste teoriile astea care se contrazic atat de des, cu sau fara testarea maimutei. 

    Pe aceeasi logica, cred ca Ceausescu este norocos ca nu mai traieste ca la cate clase avea si cate dezacorduri facea, era pe aici pus la nivelul maimutei, numai ca pe atunci nu prea se gaseau asa multi viteji sa i-o spuna probabil. Azi insa, ghinionul femeii cu nume de cod Dancila, se gasesc viteji la tot pasul :)

    Sanatate multa! 

    1. Draga Biz, incep sa nu ma mai mire confuziile tale.

      Articolul nu este despre mine.  

      Articolul este despre Dancila si despre faptul ca isi autodenunta public imoralitatea, insusirea de bani necuveniti si subminarea ordinii de drept. 

      In subsidiar, este de observat ca atit autodenuntul savirsit fara sa fi fost fortata de nimeni si de nimic, cit si faptul ca nu si-a dat seama ca se autodenunta, sunt semne de prostie crasa.  

      Dar, nu acesta este subiectul principal. 

      Subiectul este caracterul infractional al guvernarii sale (prostia nu este infractiune).

      Daca mai ai vreo nelamurire, te rog sa ma intrebi, iti raspund cu placere. 

      Cine e premier e mai destept decat cel care nu e premier?

      Nu, pe bune, tu crezi ca Dancila e desteapta? 

      Einstein n-a fost niciodata premier.

      Deci, Dancila e mai desteapta ca Einstein. 

      Nu mai spune prostii, ca te dai de gol ca esti PSD-ist!

      Draga Make,

      nu exagerez, chiar imi esti drag. Simpatia creste cand vad unghiul favorit de retragere, ca articolul nu e despre tine, iar confuzia e la mine. Eu sunt cuminte si oricum nu imi permit sa ma iau de autor, ma agat si eu uneori de ce imi pare mie ca vad fisuri in soclul perfectiunii. 

      E bine sa ai si nelamuriri, se zice ca numai prostul are certitudini. 

      Daca nu te superi pe mine, folosesc acest spatiu ca sa raspund si anonimilor, care, socant ce sa vezi, ma fac pesedist, ma iau ca dancila este peste einstein. Problema e ca, printre atatea idei de certa valoare schimbate pe aici :), ratacim miezul problemei si facem confuzii. 

      Eu scriu una si anonimii inteleg ce pot ei, cam cum e si cu dialogul nostru. 

      Am suspiciuni serioase ca Einstein nu era subalternul destept al vreunui tip de Dancila dintr-un fel de PSD, cum e cazul duduii de mai sus s.a.m.d. 

      Deci subiectul e caracterul infractional al guvernarii si nu candidatura la Cotroceni, ca eu am picat in confuzia asta cam de cand citeam de Kovesi ca nu stiu de ce e dancila vinovata, acum iar e vinovata, bine are tendinta sa devina vinovatul de serviciu, daca tot e si candidat la postul de presedinte. Nu mai comentez semnele de asa-zisa prostie sau imoralitate, ca nu impart eu oamenii in prosti si destepti, se ocupa altii dupa cat ii duce pe ei capul. 

      Dar recunosc ca imi sporeste confuzia cand imi aduc aminte cum aparea Iohannis in urma cu 5 ani in fata lui Ponta si parca nu istetimea de atunci l-a facut presedinte.

      Draga Make, sa stii ca imi face sincer placere sa facem din cand in cand un schimb sanatos de confuzii, dar si de pareri, ca altii pe aicea sunt dresati sa latre in propozitii scurte dupa principiul practicat cu succes in comunism cine nu e cu noi, e impotriva noastra. 

      Faptul ca si-a asumat sa candideze la presedintie este doar ocazia in care si-a autodenuntat caracterul infractional al guvernarii si in care, astfel, si-a manifestat prostia (care, oricum, este notorie).

      Numai cind eram copil credeam ca regele/presedintele/premierul este cel mai destept om al natiunii, (asa cum pare sa crezi tu), dar, de atunci, am luat cunostinta de Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu si Iohannis (ca sa nu mai pomenim de premieri ca Ciorbea). 

      In cazul Dancila, ma intreb cita verticalitate pot avea ministrul educatiei si cel al culturii, sa accepte sa-i fie subordonati, (pentru ca servilismul lui Melescanu, om batrin, cu pregatire si cariera complexa, produce greata); una dintre napastele cele mai mari si mai umilitoare, in viata, este sa ai un sef care spune si face prostii. 

      Sigur ca Dancila poate sa ajunga presedinte, iar eu sugerez o cale prin care sa-si optimizeze sansele. 

      P.S. 

      Atentie!, confunzi "treapta sociala", care se refera, de fapt, la o grupare sociala, cu "statusul social dobindit", care se refera la pozitia cistigata de o persoana (eventual, intr-o ierarhie a unei organizatii).  

      In cazul lui Dancila, pozitia de premier i-a fost atribuita de Dragnea, tocmai pentru ca avea nevoie de o proasta si inca nu gasise in cele doua incercari precedente.

      Acesta este unul din cazurile de anomie, studiate, in sociologie, de Emile Durkheim. 

      Stimabile,

      In timp ce dumneata vezi confuzii la tot pasul pe la alții se pare că realitatea nu tine pasul cu tine. La articolul cu kovesi, iti spuneam niste fapte, confirmate ulterior de Ciolos, care explica faptul cu candidaturile persoane fizice și nu din partea statelor a celor care sunt in cursa de procuror șef la UE. Apoi a venit știrea cu Macron care l-a sunat pe Iohannis sa il anunțe că va sprijini candidatura lui kovesi, deci infirmă simplu teoriile că Iohannis nu ar sustine-o pentru că e angajat în partea de susținere politică. 

      Acum, te plimbi de la Ana la Caiafa cu demonstrații inutile că ai vrea sa demonstrezi caracterul infracțional al guvernării și nu știu ce imoralitate de zici că ăștia de la PSD și ăilalți de la PDl/PNL fura de azi de ieri sau era vreunul moral când conducea tara. Tot chinul asta scris are o singura țintă, scrii împotriva lui dancila, ceea ce pe mine in sine nu mă doare nu am votat PSD în viața mea și nu o sa votez, de dancila nici atât, dar când văd și pe partea asta atâta candoare găunoasă mi se face greata de atâtea prosteli. 

      Matale, ca și un anonim mai înainte, cred că ai pierdut o nuanta pe drum de ai înțeles că am spus eu că toți dacă suntem sub dancila suntem mai proști ca ea. 

      Desi, atenție, tu pari sa fii într-o mare confuzie când separi rezultatul de cei care l-au determinat, teorie foarte la moda la noi care spune că avem proști in fruntea țării și în clasa politică, dar cei ce i-am votat ne dezicem de ei ca și cum noi am fi deștepți, iar pe ei i-a emanat cerul sau pământul.

      Iar articolul cu titlu și cu ce conține el este doar încă în atac la candidatul dancila la postul de președinte. Stai liniștit cu asa-zisele demonstratii că este un exercițiu inutil pentru public, deși marfa de atac ar fi in special pe partea economică și pe decizii în zona de asistență socială, unde s-au aruncat și se aruncă pomeni electorale, dar ești prea îndrăgostit de propriile idei încât uiți să vezi tabloul mare.  

      Nu te doare sa dai din gura. Te-a dezmembrat complet Make, dar esti ca Dancila, crezi ca daca bati si tu campii, acolo, te-ai scos.

      in mintea ta toti care nu iau lumina de la Make sunt ca Dancila. Mai iesi in lume, cunoaste oameni noi, largeste-ti orizonturile ca sa scapi de jobul asta penibil de comentator anonim la ce spun alti comentatori.

    Un articol care oferă multă satisfacție. Îmbină perfect gândirea emoțională cu gândirea critică. Un ”mix” savuros, penetrant și actual. Dacă ați fi accentuat un pic analiza, poate că ne-am fi luminat cu privire la strategia-de-interes-național -a-demolării-PSD, veche de când lumea, aș spune. Oricum, repet, savuros articolul. Mulțumesc, este o delectare de vacanță.

    "Părăsind Downing Street, vreau să mulţumesc sincer: colegilor din guvern şi parlament, tuturor din clădirea din spatele meu şi celor care lucrează la stat, femeilor şi bărbaţilor din forţele armate şi serviciile de securitate şi celor care lucrează în şcolile noastre, în sistemul de sănătate, poliţie şi alte servicii de urgenţă. Doresc să le mulţumesc şi cetăţenilor britanici ... vă mulţumesc că aţi avut încredere în mine şi sper că fiecare fată care a văzut o femeie premier ştie acum că nu există limite privind ceea ce poate realiza"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb