Un nou ajutor financiar pentru Ucraina

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 decembrie 2023

Pentru sprijinirea Ucrainei, a Israelului şi pentru asigurarea securităţii frontierelor americane, preşedintele Joe Biden a cerut în octombrie Congresului aproape 106 miliarde de dolari.(sursa foto: facebook / President Joe Biden)

Pentru sprijinirea Ucrainei, a Israelului şi pentru asigurarea securităţii frontierelor americane, preşedintele Joe Biden a cerut în octombrie Congresului aproape 106 miliarde de dolari.(sursa foto: facebook / President Joe Biden)

English Version

Sprijinul financiar pentru Ucraina a ajuns în punctul în care o vorbă din popor spune că, "dacă nu curge, pică". În condiţiile în care, potrivit agenţiei Reuters, directorul pentru buget al Casei Albe, Shalanda Young, a avertizat luni, într-o scrisoare adresată preşedintelui republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, şi altor lideri ai Congresului, că Statele Unite sunt în criză de timp şi de bani pentru a ajuta Ucraina să lupte în războiul cu Rusia, şi în care Jens Stoltenberg - secretarul general al NATO - a declarat pentru postul de televiziune german ARD că alianţa militară occidentală ar trebui să fie pregătită pentru veşti proaste de pe frontul ucrainean, Ţările de Jos (Olanda) au anunţat că vor sprijini Ucraina în 2024 cu o alocare de 2,5 miliarde de euro (aproape 2,7 miliarde de dolari). Anunţul a fost făcut de Hanke Bruins Slot, ministrul olandez de externe în timpul recentei vizite efectuată la Kiev.

Potrivit AP News, Hanke Bruins Slot i-ar fi transmis omologului său ucrainean Dmytro Kuleba: "Fiţi sigur de sprijinul nostru.Securitatea Ucrainei este securitatea noastră."

Bruins Slot a declarat că ţara ei a deschis un centru de antrenament pentru avioanele F-16 în România pe 13 noiembrie şi lucrează cu SUA, Danemarca şi alte ţări pentru a se asigura că Ucraina poate disloca avioanele de luptă cât mai curând posibil.

Amintim că Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, avertizat că în perioada următoare veştile de pe frontul ucrainean pentru membrii alianţei s-ar putea să nu fie cele mai bune.

Stoltenberg a spus în interviul acordat jurnaliştilor de la ARD: "Războaiele se dezvoltă în etape. Trebuie să sprijinim Ucraina atât în vremuri bune, cât şi în cele rele. De asemenea, ar trebui să fim pregătiţi pentru veşti proaste", fără a adăuga însă alte detalii.

Declaraţiile secretarului general al NATO au fost făcute în contextul în care aliaţii încă nu s-au decis cu privire la muniţia şi ajutorul financiar ce trebuie oferite Ucrainei, în condiţiile în care stocurile de armament din statele membre UE sunt aproape epuizate, iar industria de armament nu face faţă cererilor mari venite de la Kiev, în timp ce preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret pentru mobilizarea a încă 170.000 de soldaţi.

Menţionăm că pentru sprijinirea Ucrainei, a Israelului şi pentru asigurarea securităţii frontierelor americane, preşedintele Joe Biden a cerut în octombrie Congresului aproape 106 miliarde de dolari. Deoarece republicanii controlează Camera Reprezentanţilor cu o majoritate restrânsă, finanţarea pentru Ucraina a devenit controversată din punct de vedere politic.

Shalanda Young, directorul pentru buget al Casei Albe, a afirmat într-o scrisoare publicată de Administraţia Prezidenţială americană că întreruperea finanţării şi a unui flux de arme către Ucraina ar creşte probabilitatea unor victorii ruseşti.

Young a arătat: "Vreau să fiu clară: fără o acţiune a Congresului, până la sfârşitul anului vom rămâne fără resurse pentru a achiziţiona mai multe arme şi echipamente pentru Ucraina şi pentru a furniza echipamente din stocurile militare americane. Nu există un vas magic de fonduri disponibile pentru a face faţă acestui moment. Am rămas fără bani - şi aproape fără timp".

SUA sunt de departe cel mai important donator de ajutor militar pentru Ucraina, cu un total de 44,2 miliarde dolari de la începutul invaziei trupelor ruse din Ucraina din februarie 2022, potrivit AFP. Cel mai recent ajutor militar pentru Ucraina din partea Statelor Unite, în valoare de 100 de milioane de dolari, a fost anunţat în urmă cu două săptămâni şi include apărare antiaeriană, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "100 de milioane de dolari" ptr. Ucraina,

    la un buget militar de 9 000 miliarde $/2023,

    pare o bataie de joc 

    Pic cu pic,se adună.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb