Un nou sondaj israelian arată că partidul lui Netanyahu este în creştere de popularitate şi ar putea câştiga alegerile

R.S.
Internaţional / 13 septembrie

Un nou sondaj israelian arată că partidul lui Netanyahu este în creştere de popularitate şi ar putea câştiga alegerile

Un sondaj de opinie dat publicităţii vineri arată că partidul de dreapta Likud al premierului israelian Benjamin Netanyahu ar fi cel mai mare partid unic în parlament, dacă alegerile ar avea loc acum, ceea ce arată o recuperare treptată de popularitate de la atacurile din 7 octombrie anul trecut, relatează Reuters.

Sondajul, publicat în cotidianul de stânga Ma'ariv, arată că Likud ar obţine 24 de locuri, faţă de 32 în prezent, ceea ce reprezintă cel mai mare scor al său în sondajele făcute de Ma'ariv după momentul 7 octombrie. Sondajul plasează Partidul Unităţii Naţionale condus de fostul general centrist Benny Gantz pe locul al doilea, cu 21 de mandate.

Însă, actuala coaliţie de dreapta a lui Netanyahu cu un grup de partide naţionalist-religioase şi ultra-ortodoxe ar pierde orice alegeri organizate acum, obţinând 53 de locuri în parlamentul de 120 de locuri, faţă de 58 pentru principalul bloc de opoziţie, potrivit sondajului.

Avansul Likud arată cât de mult a evoluat Netanyahu de anul trecut, când poziţia sa a fost afectată de furia publică faţă de eşecurile în materie de securitate atunci când atacatorii Hamas au pătruns în Israel, ucigând 1.200 de persoane şi luând peste 250 de ostatici. La începutul războiului împotriva Hamas în Gaza, sondajele de opinie arătau în mod regulat că Likud nu câştigă mai mult de 16-18 locuri în parlament.

Sondajul arată, de asemenea, că poziţia personală a lui Netanyahu în calitate de prim-ministru se redresează, respondenţii favorizându-l pe acesta în detrimentul oricărui potenţial candidat alternativ, în afară de fostul prim-ministru Naftali Bennett, care este acum în afara politicii.

În ciuda tensiunilor din coaliţie dintre Netanyahu şi mai mulţi miniştri şi a protestelor periodice ale israelienilor care cer un acord pentru aducerea acasă a ostaticilor din Gaza, guvernul a rezistat aproape doi ani.

Alegerile nu vor avea loc până în 2026.

Netanyahu are o dispută cu ministrul apărării Yoav Gallant, din propriul său partid, şi cu doi adepţi ai liniei dure - ministrul securităţii naţionale Itamar Ben-Gvir şi ministrul finanţelor Bezalel Smotrich.

În timp ce Likud a crescut în mod constant, sprijinul asta s-a întâmplat şi cu cele două partide religioase naţionaliste, Puterea Evreiască, condus de Ben-Gvir, şi Sionismul Religios, condus de Smotrich, oferind ambelor partide un stimulent pentru a nu părăsi guvernul, conform Reuters.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Israelenii si Palestinienii revendica acelasi teritoriu . Solutia pt o pace durabila este infiintare unui STAT FEDERAL in care aceste popoare sa se bucure de o pace durabila. In rest ce sa zic ? Hamas si Hezbolah sunt doua organizatii terorise ia Netanyahu un criminal nemorocit care intretine conflictul pt a se mentine la putere.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb