Un număr de 18 companii din ME vor intra în program de restructurare între 2009 şi 2012

N.I.
Macroeconomie / 22 martie 2009

Un număr de 18 companii din Ministerul Economiei vor intra în program de restructurare între 2009 şi 2012, urmând să se stabilească în perioada următoare numărul de salariaţi ce vor fi disponibilizaţi, a comunicat vineri ME pe site-ul instituţiei.

Astfel, în proiectul ordonanţei de urgenţă modificată, 18 companii ale căror acţionar majoritar este Ministerul Economiei urmează "să întocmească un program de restructurare prin care vor stabili numărul de salariaţi ce urmează a fi disponibilizaţi în perioada 2009-2012 şi care vor beneficia de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 116/2006 privind protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurării şi reorganizării unor societăţi naţionale, regii autonome, companii naţionale şi societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societăţilor comerciale şi regiilor autonome subordonate autorităţilor administraţiei publice locale, cu modificările şi completările ulterioare", potrivit unei propuneri legislative în dezbatere, postată vineri pe portalul Ministerului Economiei.

Aceste societăţi care au programe de restructurare sau reorganizare aprobate până în anul 2012 sunt Compania Naţională a Huilei Petroşani, Compania Naţională a Uraniului, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Societatea Naţională a Cărbunelui Ploieşti, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Craiova, Minbucovina Vatra Dornei, Cupru Min Abrud, Moldomin Moldova Nouă, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Drobeta Tr. Severin, Termoelectrica, Electrocentrale Bucureşti, Electrocentrale Deva, Electrocentrale Galaţi, SMART, Societatea Naţională a Sării Bucureşti, C.N.C.A.F. Minvest Deva.

Potrivit Articolului 2 modificat, "societăţile care pot efectua concedieri colective în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, precum şi numărul de salariaţi ce urmează sa fie disponibilizaţi se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministerelor de resort sau a Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, numai în condiţiile în care au un program de restructurare sau reorganizare aprobat astfel încât concedierea colectivă sa nu depăşească termenul de 31 decembrie 2012 pentru persoanele concediate din cadrul societăţilor prevăzute în anexa nr. 3".

Propunerile pentru acoperirea creşterii cheltuielilor bugetare se încadrează în bugetul asigurărilor pentru şomaj aprobat pe anul 2009-2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb