Un sfert din proiectanţii români de case pasive, la conferinţa UNPR

Elena Deacu
Ziarul BURSA #Comunicate de presă / 30 iunie 2015

Un sfert din proiectanţii români de case pasive, la conferinţa UNPR

Evenimentul organizat de Uniunea Naţională a Patronatului Român, în domeniul eficienţei energetice a clădirilor şi a construcţiilor pasive, a reunit, în data de 25 iunie 2015, în Amfiteatrul Al. I. Cuza din CCIR Business, dezvoltatori, proiectanţi şi arhitecţi, constructori şi auditori energetici.

La ceremonia de deschidere a evenimentului au fost prezenţi Ioan Lucian - Preşedinte Uniunea Naţională a Patronatului Român, Mihai Căciulă -Consilier Personal Ministru, Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Zoltan Nagy Bege, membru al Comitetului de Reglementare ANRE Bucureşti.

Evenimentul a fost moderat de Constantin Jurcă - Preşedinte al Comisiei de Industrie şi Tehnologie din cadrul UNPR, primvicepreşedinte al Federaţiei Patronilor din Bihor şi proiectant autorizat de case pasive.

Dl. Nagy Bege Zoltan a prezentat politica Guvernului respectiv Planul Naţional pentru eficienţă energetică, îmbunătăţirea eficienţei energetice reprezintând unul din elementele prioritare ale strategiei energetice a României .

Tehnologia "Casa Pasivă" este standardul pentru clădirile cu cea mai ridicată eficienţă energetică. Institutul Casa Pasivă din Darmstat Germania, instituţie independentă de cercetare cu un rol crucial în dezvoltarea conceptului de casă pasivă a fost prezenţa la eveniment cu lucrarea Clădirile pasive în contextul climatic/politic actual şi viitor, susţinută de Dragoş Arnăutu, arhitect în cadrul Passivhaus Institut . Standardul Passive House pentru Locuinţe şi Clădiri de Birouri a fost prezentat de Norana Petre - architect şi proiectant autorizat de case pasive.

Beneficiile şi modul de funcţionare a sistemelor de ventilaţie cu recuperare de căldură ca elemente cheie ale casei pasive, au fost prezentate de Jurcă Constantin, proiectant autorizat de case pasive.

Dimensionarea unei clădiri sustenabile cu o producţie de energie electrică regenerabilă şi control al consumatorilor au fost subiectele prezentate de Călin Terhesiu reprezentantul Solar Eco Systems SRL.

Pompele de căldură şi sistemul T.A.B.S. (Thermal Activating of the Building Structure) marca UPONOR, respectiv avantajele energetice ale construcţiilor cu consum energetic redus faţă de construcţiile clasice, au făcut obiectul prezentării susţinute de Horia Ban , reprezentant Termoline SRL - sales partner pentru Glen Dimplex GmbH Germania.

Workshop-ul B2B & B2C a concluzionat necesitatea definirii clare a conceptului de near zero energy building ( clădiri cu consum aproape zero de energie) având în vedere că Directiva 2010/31/UE nu stabileşte o metodologie uniformă de implementare a acestui tip de clădiri, urmând ca reprezentanţii UNPR să contacteze entităţile responsabile cu implementarea politicilor ce decurg din această Directivă. Totodată s-a desprins necesitatea organizării şi desfăşurării unor programe de pregătire a specialiştilor la nivel de proiectare şi execuţie a clădirilor eficiente energetic şi construcţiilor pasive.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb