UNbreakable România deschide perioada de înscrieri la ediţia din 2023 a programului

G.D.
Miscellanea / 6 martie 2023

UNbreakable România deschide perioada de înscrieri la ediţia din 2023 a programului

Bit Sentinel, companie specializată în servicii de securitate cibernetică, şi Orange România lansează înscrierile pentru a şasea ediţie a UNbreakable România, un program naţional complex pentru stimularea şi dezvoltarea cunoştinţelor de securitate cibernetică în rândul liceenilor şi studenţilor pasionaţi de hacking etic, conform unui comunicat remis redacţiei. Tinerii dornici să-şi testeze sau să-şi dezvolte aptitudinile informatice se pot înscrie la UNbreakable România 2023 începând cu 6 martie.

Potrivit sursei citate, UNbreakable are un rol esenţial în dezvoltarea viitoarei generaţii de experţi în domeniu, în contextul în care deficitul de forţă de muncă în IT şi mai ales în zona de securitate cibernetică a crescut în ultimii ani peste tot în lume. Decalajul global al forţei de muncă în acest domeniu este astfel estimat la aproximativ 3,4 milioane de profesionişti, conform studiului CyberSecurity Workforce realizat de (ISC)² în 2022. Astfel, programul UNbreakable îşi propune să susţină tinerii pasionaţi de securitate cibernetică să-şi consolideze cunoştinţele şi să fie aliniaţi la nevoile şi cerinţele industriei.

"Deşi observăm o maturizare a pieţei din România în ceea ce priveşte securitatea cibernetică, pe fondul intensificării criminalităţii informatice, dar şi a creşterii complexităţii şi a îmbunătăţirii calităţii serviciilor oferite companiilor, deficitul de specialişti rămâne o provocare. La Bit Sentinel, luăm foarte în serios dezvoltarea comunităţii de experţi în domeniul securităţii şi ştim că primul pas este să încurajăm educaţia în acest domeniu, iar apoi să stimulăm colaborarea între mediile public, privat şi academic. Programul anual UNbreakable este modul nostru de a contribui la educarea generaţiilor viitoare de specialişti în securitate informatică, ce au un rol atât de important pentru o lume informaţională sigură, atât pentru afaceri, cât şi pentru clienţi", a declarat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.

UNbreakable România este organizat de Bit Sentinel în colaborare cu Orange România, care va promova programul în ecosistemul universităţilor partenere unde este activă de peste 20 de ani prin Orange Educational Program, şi se va desfăşura pe platforma tehnică educaţională CyberEDU.ro. În acest an, UNbreakable este de asemenea susţinut şi de Cegeka România, subliniază sursa citată.

Ediţiile anterioare au atras aproximativ 3.000 de participanţi din rândul tinerilor interesaţi de o carieră în domeniul securităţii datelor şi au deschis oportunităţi de colaborare cu zeci de universităţi şi sute de licee din toată ţara. Pentru ediţia din acest an, Bit Sentinel se aşteaptă la un număr de peste 800 de de participanţi. În cadrul programului, tinerii parcurg resurse teoretice şi rezolvă exerciţii inspirate din situaţii reale, aliniate la standardele şi nevoile industriei, pentru ca noua generaţie de experţi să fie pregătită pentru viitor şi pentru cerinţele de pe piaţa muncii. În plus, ei vor beneficia de o analiză aprofundată a aptitudinilor dovedite în timpul competiţiilor, după criterii relevante pentru industrie.

Pe lângă tot sprijinul informaţional şi educativ, ediţia UNbreakable din 2023 încurajează participarea şi competiţia incluzivă, astfel că primii 3 câştigători şi primele 3 câştigătoare ale concursului individual se vor califica automat în finala Romanian Cyber Security Challenge - RoCSC 2023. Finaliştii RoCSC 2023 vor avea parte de recunoaştere naţională, ceea ce le va oferi avantaj ulterior, pe piaţa muncii, şi vor putea face parte din echipa naţională care va reprezenta România în Campionatul European de Securitate Cibernetică din acest an.

"Suntem bucuroşi să susţinem UNbreakable România şi pentru ediţiile şi evenimentele din 2023. Educaţia în securitatea cibernetică necesită consecvenţă atât de partea elevilor şi a studenţilor ce participă în competiţie dar - în egală măsură - de partea organizatorilor ce susţin formarea continuă în acest domeniu, al securităţii cibernetice, ce se consolidează într-o postură esenţială pentru majoritatea business-urilor din România, mai ales în contextul creşterii ameninţărilor informatice şi digitalizării rapide în rândul companiilor şi a instituţiilor naţionale. UNbreakable România a dat rezultate încă de la prima ediţie, din primul sezon. A captivat imaginaţia şi priceperea participanţilor, a creat tracţiune prin competitivitatea în rândul elevilor şi a studenţilor şi a continuat să crească până în prezent când este CTF-ul naţional "de-facto". La Orange rămânem implicaţi şi aproape de performanţa tinerilor din UNbreakable şi le dorim succes", a completat Ioan Constantin, Cyber Security Expert în cadrul Orange România.

Înscrierea pentru liceeni şi studenţi la UNbreakable România 2023 este gratuită pe site-ul oficial, începând cu data de 6 martie. Programul ediţiei este gândit să acopere toate nevoile de studiu şi competiţie. Astfel, după înscriere, participanţii intră într-o etapă de pregătire şi antrenament (3 aprilie - 4 mai), ce implică analizarea resurselor teoretice, rezolvarea exerciţiilor practice de pe platforma CyberEDU şi sprijin din partea mentorilor, care vin din rândul foştilor finalişti ai competiţiei sau al experţilor din domeniu, cadre universitare sau profesori. Mentorii înscrişi în program vor fi alături de tineri pe tot parcursul etapelor, organizând webinarii care vizează dezvoltarea abilităţilor tehnice şi soft. Ulterior, participanţii îşi vor testa abilităţile dobândite în competiţia individuală (5-7 mai) şi apoi în competiţia pe echipe (19-21 mai), confruntându-se cu situaţii realiste, atât de colaborare, cât şi de rezolvare a exerciţiilor.

"Provocarea rezilienţei cibernetice este o prezenţă constantă în orice mediu de business astăzi, iar specialiştii în securitate cibernetică joacă un rol esenţial în protejarea sistemelor informaţionale ale unei companii, prin urmărirea îndeaproape a riscurilor specifice care ameninţă ecosistemul IT al organizaţiei. UNbreakable creează o oportunitate unică pentru participanţi de a dobândi abilităţi valoroase şi o înţelegere a situaţiilor concrete printr-o combinaţie echilibrată de activităţi practice, mentorat şi simulări realiste, care pot facilita o gamă largă de perspective pentru carieră. Oferind servicii end-to-end, ne dorim să putem ajuta viitorii profesionişti să-şi desăvârşească aptitudinile şi să-şi atingă întregul potenţial. Ne bucurăm că Cegeka îşi uneşte forţele cu acest program inovator şi facem eforturi să asigurăm o atmosferă de învăţare prietenoasă şi de susţinere, care încurajează colaborarea între tinerii studenţi, precum şi dezvoltarea lor. Alături de specialiştii potriviţi şi cu un plan clar, totul este posibil", a încheiat Alexandru Andone, Director EDC Infrastructure în cadrul Cegeka.

Participarea la UNbreakable le oferă tinerilor care vor să se angajeze în acest domeniu beneficiul de a avea contact cu situaţii reale din industrie, dar şi recunoaştere pentru talentul lor. În cadrul acestui program educaţional, participanţii îşi dezvoltă aptitudini noi, rafinează cunoştinţe deja existente sau acumulează informaţii noi. Totodată, au ocazia să-şi testeze abilităţile într-un mediu competitiv şi motivant, care încurajează colaborarea şi schimbul de experienţă, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb