Ungaria ne sprijină oficial în aderarea la Schengen

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 7 ianuarie 2011

Statul vecin deţine preşedinţia UE

Ungaria a anunţat, ieri, în mod oficial, printr-un comunicat al Ministerului de Interne de la Budapesta, că sprijină aderarea rapidă a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. De altfel, aceasta este una dintre priorităţile Ungariei pentru preşedinţia Uniunii Europene, pe care o deţine în semestrul în curs, conform sursei citate de Agerpres.

Documentul ministerului de Interne de la Budapesta precizează că Ungaria va acordă, ca şi până acum, tot sprijinul celor două ţări în această privinţă. Documentul subliniază că, indiferent de evoluţia lucrurilor, preşedinţia ungară a Uniunii Europene doreşte să predea Poloniei ştafeta, astfel încât cazul aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen să fi fost închis în mod liniştitor din punctul de vedere al ambelor state.

Ministrul ungar de interne, Sandor Pinter, a răspuns unor întrebări adresate de un jurnalist în cursul zilei de miercuri privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen şi a arătat că este optimist şi nu priveşte nimic drept o cauză pierdută, conform comunicatului. Oficialul ungar a afirmat atunci că România şi Bulgaria s-au pregătit mult pentru a putea îndeplini angajamentele Schengen şi a adăugat că autorităţile ungare cunosc punctul de vedere al Franţei şi Germaniei în această chestiune, dar există o serie de paşi juridici care trebuie realizaţi.

Comunicatul Ministerului de Interne de la Budapesta apare după ce agenţia DPA informase, miercuri, că ministrul ungar de interne Sandor Pinter a declarat că aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen va fi amânată faţă de data stabilită, 31 martie 2011.

Ministrul afacerilor externe de la Bucureşti, Teodor Baconschi, a declarat, ieri, că a cerut Ambasadei României la Budapesta transcrierea exactă a declaraţiei făcute de către ministrul ungar de interne cu privire la aderarea Româ-niei la spaţiul Schengen. Baconschi a precizat că aşteaptă transcrierea exactă a acestor declaraţii pentru a se evita speculaţiile pe subiectul amânării aderării la Schengen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb