Ungaria nu va trage următoarea tranşă a împrumutului de la FMI

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 septembrie 2009

Guvernul Ungariei intenţionează să nu tragă următoarea tranşă a creditului FMI, programată pentru luna septembrie, şi poartă discuţii cu Fondul pentru a extinde acordul stand-by până în septembrie 2010, pentru ca viitorul cabinet să aibă acces la finanţare, în caz de nevoie, potrivit Portfolio.hu, citat de NewsIn. Informaţiile au apărut ieri într-un articol al cotidianului Napi Gazdasag, care îl citează pe ministrul de Finanţe, Peter Oszko.

Oszko a declarat în această săptămână că negocierile dintre Ungaria şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) sunt legate de faptul că guvernul socialist din Ungaria ar putea să nu solicite toate tranşele împrumutului de 25,1 miliarde dolari, pentru că economia este suficient de solidă.

De asemenea, acesta a menţionat posibilitatea ca unele tranşe ale împrumutului FMI, care a salvat toamna trecută economia Ungariei de la prăbuşire, să fie primite de viitorul guvern. Oszko a declarat că Ungaria încearcă să obţină o prelungire a perioadei de accesare a împrumutului de la FMI pentru a avea siguranţă financiară anul viitor, până când se va întoarce la finanţarea din pieţe.

Economia Ungariei nu va ieşi din recesiune nici în 2010, însă creşterea exporturilor ar putea depăşi avansul importurilor, în timp ce mediul extern va fi mai favorabil, potrivit Consiliului Bugetar.

Economia Ungariei s-a comprimat în primul trimestru cu 6,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, peste estimările preliminare care indicau o scădere a produsului intern brut (PIB) cu 6,4%. Declinul PIB din primul trimestru este cel mai sever din 1996, când datele trimestriale au început să fie publicate.

Ungaria a evitat un colaps financiar în octombrie 2008 cu ajutorul unui pachet de sprijin de 25,1 miliarde dolari, coordonat de Fondul Monetar Internaţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb