UniCredit Bank, parte a Grupului UniCredit şi una dintre principalele bănci din România, listează astăzi, 16 ianuarie, prima emisiune de obligaţiuni corporative din acest an la bursă, în valoare de 488,5 milioane lei, conform unui comunicat remis redacţiei. Obligaţiunile se vor tranzacţiona pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier UCB27.
Potrivit sursei citate, UniCredit Bank a emis şi vândut către 10 obligatari, persoane juridice, un număr de 977 obligaţiuni corporative, negarantate, de rang senior, cu o valoare nominală de 500.000 lei şi cu scadenţa la 21 decembrie 2027. Rata dobânzii este fixă, de 9,07% p.a. Intermedierea ofertei a fost realizată de către Alpha Bank.
"Continuând angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea pieţei locale de capital, revenim la Bursa de Valori Bucureşti cu o a treia emisiune de obligaţiuni, iar succesul de care ne-am bucurat şi de această dată dovedeşte încrederea pe care investitorii noştri o au în UniCredit Bank S.A. Această emisiune contribuie la strategia noastră de a ne susţine clienţii şi în contextul economic curent, prin creşterea accesului la credite, şi în special creditele ipotecare verzi şi creditele adresate sectoarelor de activitate care sunt afectate de consecinţele economice ale situaţiei geopolitice" a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.
"Piaţa de capital locală a demonstrat în 2022, anul provocărilor, rezilienţă şi capacitate de adaptare în cele mai incerte momente, un an în care au fost listate numeroase emisiuni de obligaţiuni corporative, verzi şi sustenabile emise de instituţii bancare. Ne dorim ca şi în 2023 să vedem acest trend, iar faptul că anul a început la Bursa de Valori Bucureşti cu listarea emisiunii de obligaţiuni corporative UniCredit Bank, bancă cu tradiţie pe piaţa de capital locală, arată faptul că reprezentăm pentru sistemul bancar un partener pe termen lung" a declarat Radu Hanga, Preşedinte Bursa de Valori Bucureşti.
"Dezvoltăm constant piaţa de capital locală, iar listarea primei emisiuni de obligaţiuni corporative din luna ianuarie a acestui an, reafirmă încrederea instituţiilor financiare în instrumentele puse la dispoziţie de bursă. La 10 ani de la listarea primei emisiuni de obligaţiuni, UniCredit Bank alege şi de data aceasta să folosească mecanismele de finanţare disponibile la bursă pentru implementarea strategiilor de dezvoltare. Suntem încântaţi de faptul că UniCredit Bank a revenit cu noi obligaţiuni corporative înainte ca cea emisă în 2017 să ajungă la maturitate şi că rămâne astfel prezentă în calitate de emitent al Bursei de Valori Bucureşti pe piaţa de capital din România" a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.
Emisiunea de obligaţiuni a fost realizată prin intermediul Alpha Bank România, membră a Alpha Bank Group.
"Emisiunea de obligaţiuni UniCredit arată încă o dată complementaritatea dintre piaţa bancară şi piaţă de capital la nivel local, facilitând integrarea sistemului financiar românesc în cel european şi creşterea eficienţei acestuia, iar noi la Alpha Bank ne bucurăm să facem parte din această transformare " a declarat Nicoleta Ruxandescu, Director Unitatea de Investiţii şi Pieţe de Capital din cadrul Alpha Bank România.
Emisiunea de obligaţiuni care a intrat astăzi la tranzacţionare este a 3-a listată de UniCredit Bank S.A. la Bursa de Valori Bucureşti. Prima emisiune de obligaţiuni emisă sub simbolul bursier UCT18 în anul 2013 a ajuns la maturitate. A doua emisiune de obligaţiuni a intrat la tranzacţionare în 2017 cu 3 scadenţe diferite, la 3, 5 şi 7 ani, sub simbolurile bursiere UCB20, UCB22, respectiv UCB24, cea din urmă ajungând la maturitate pe 17 iulie 2024. Valoarea obligaţiunilor UniCredit Bank disponibile la tranzacţionare ajunge astăzi la 672 milioane de lei, se menţionează în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.01.2023, 09:40)
The problem is everything you see on the market today is overpriced.
Because it hasn't adjusted with the rise in intrest rates.
Everybody needs to wake up and let-s move on; but it people slow " noo nooo i don't want to come down to price, nooo noo...." - well then you're not a seller. Then goo back to work keep your property and come back when you are a seller.
s c cret
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.01.2023, 11:59)
15 mai 2020 pe bursa:
Au dispărut băncile cu apetit pentru risc, care conduceau piaţa şi puneau presiune pe ea
16 Ianuarie 2023 Eu vat ca intra in faza de explozie si riscul credte proportionat in piata.
Se vede clar si in moneda circulata in gram aur si in metru patrat creditat in gram aur; se vede randament negativ si in pret chirie ceruta in gram aur; cu cat mai mult credit cu atat mai negative devin randamentele in sistemul financiar ; ceea ce poat duce la o implozie moneda circulata; gen anii 40 si anii 90 - pentru romania; asta daca nu lungim cu adoptare de euro.
Va doare la basca pe voi; vine statul si pe saracirea poporului va scapa pielea; halala capitalism si competitie corecta in piata totala.
Calcati cadavre in picioare in disperare de "active".
s c cret
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.01.2023, 12:02)
de ce bancile pot, iar imm-urile nu? In mod normal ar trebui sa vedem comunicate de acest gen minim 100 pe luna, de la toate tipurile de imm.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.01.2023, 14:03)
Bancile iti returneaza banii, cu IMM-urile, mai greu...