UniCredit Bank şi Social Innovation Solutions continuă seria de evenimente ESG Journey în alte 5 oraşe

R.S.
Companii / 5 septembrie

UniCredit Bank şi Social Innovation Solutions continuă seria de evenimente ESG Journey în alte 5 oraşe

Peste 200 de companii din Bucureşti, Oradea şi Timişoara au participat în prima parte a anului la evenimentele ESG Journey organizate de Social Innovation Solutions în parteneriat cu UniCredit Bank. Începând din septembrie, turneul continuă în Braşov, Constanţa, Iaşi, Craiova şi Cluj-Napoca, unde peste 300 de antreprenori, CEO şi CFO sunt aşteptaţi să exploreze riscurile şi oportunităţile ESG, dubla materialitate, raportarea de sustenabilitate şi accesul la finanţări verzi. Mai multe informaţii despre evenimentele ESG Journey şi detalii despre înregistrare sunt disponibile pe www.esgjourney.ro.

Primele trei evenimente din seria ESG Journey au generat idei inovatoare pentru integrarea sustenabilităţii în strategiile de afaceri şi au dus la planuri concrete de acţiune. Participanţii au subliniat constant necesitatea de a intensifica eforturile de transparenţă şi responsabilitate, esenţiale pentru menţinerea competitivităţii într-o piaţă globală tot mai exigentă în privinţa conformităţii cu standardele ESG, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Ne-am bucurat mult să vedem că toate companiile care au participat la evenimentele ESG Journey au dat dovadă de o deschidere remarcabilă către colaborare, recunoscând sustenabilitatea ca o oportunitate de inovare şi exprimându-şi interesul pentru parteneriate strategice şi proiecte comune care să reducă amprenta de carbon şi să crească impactul social pozitiv. Aceste reacţii extrem de bune ne fac să mergem înainte cu curaj cu ESG Journey." a spus Raluca Popescu, Vicepreşedinte Executiv Corpoarate la UniCredit Bank România.

"Această serie de evenimente demonstrează că mediul de afaceri din România este pregătit să facă paşi concreţi către sustenabilitate. Este esenţial să continuăm să oferim susţinere şi expertiză pentru a transforma aceste intenţii în realitate, contribuind astfel la crearea unui ecosistem economic durabil şi rezilient." Ciprian Stănescu, Preşedinte Social Innovation Solutions

ESG Journey continuă să faciliteze accesul companiilor locale la expertiză şi cunoştinţe specializate în Braşov (10 septembrie), Constanţa (20 septembrie), Iaşi (26 septembrie), Craiova (12 noiembrie) şi Cluj (20 noiembrie), menţinând accentul pe necesitatea urgentă a companiilor de a integra sustenabilitatea în nucleul strategiei lor de afaceri. Evenimentele vor aborda în detaliu riscurile şi oportunităţile ESG, dubla materialitate, raportarea de sustenabilitate şi accesul la finanţări şi investiţii verzi, potrivit comunicatului.

În contextul noilor reglementări europene şi naţionale, parte a Pactului Verde European, care schimbă semnificativ modul în care companiile vor fi evaluate de investitori, parteneri şi finanţatori, adoptarea principiilor ESG prezintă atât provocări, cât şi oportunităţi iar companiile care îşi adaptează strategiile pentru a integra ESG vor fi mai bine poziţionate pentru a obţine avantaje competitive pe termen scurt şi lung.

ESG Journey vine în întâmpinarea nevoii urgente a companiilor locale de a prioritiza şi integra sustenabilitatea în strategia de afaceri, cu scopul de a accelera tranziţia către un model de afaceri cu amprentă redusă de carbon. Alături de experţi din cadrul UniCredit Bank România, conţinutul de specialitate ESG pe temele discutate în cadrul evenimentelor ESG Journey va fi asigurat de Codruţ Nicolau, expert în sustenabilitate şi fondator Sustain Future, companie de training şi consultanţă în ESG, precum şi de experţii din echipa Social Innovation Solutions, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb