UNICREDIT: Gestionarea creditelor neperformante îndeplineşte reglementările BCE

M.I.
Bănci-Asigurări / 16 ianuarie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Expunerea UniCredit la creditele neperformante îndeplineşte reglementările stabilite de Banca Centrală Europeană, care au fost anunţate ieri în presa italiană dar nu au fost confirmate de BCE, transmite Reuters.

Cea mai mare bancă italiană a precizat că şi-a redus portofoliul de expuneri neperformante cu peste 36 de miliarde de euro între al treilea trimestru din 2016 şi trimestrul trei din 2018, astfel încât rata creditelor neperformante (NPL) a scăzut la 4,3%.

"Prin urmare, UniCredit consideră că este pe deplin adecvată acoperirea expunerii sale neperformante (NPE)", a informat grupul bancar italian.

Acţiunile băncilor italiene au scăzut marţi, înregistrând cel mai semnificativ declin în indicele principal al Bursei de la Milano, după ce publicaţia Sole 24 Ore a anunţat că Banca Centrală Europeană a cerut creditorilor să pună deoparte mai mulţi bani pentru a acoperi deplin împrumuturile neperformante până în 2026.

Solicitarea BCE ar putea spori presiunile asupra unor bănci italiene, cum ar fi Bper, Banco BPM şi UBI Banca, a informat şi ziarul Il Messaggero.

Titlurile UBI înregistrau un declin de 8,7%, cel mai redus nivel din decembrie 2016, acţiunile Bper au scăzut cu 5,5%, cel mai redus nivel din iulie 2016, în timp ce titlurile Banco BPM înregistrau un recul de 6,6%, cel mai redus nivel din noiembrie 2018.

Cei mai mari creditori italieni, UniCredit şi Intesa Sanpaolo, prezenţi şi pe piaţa din România, înregistrau un declin al acţiunilor de 3,4% şi, respectiv, 2,6%.

Conform datelor Mediobanca Securities, băncile italiene deţin credite neperformante de aproximativ 125 de miliarde de euro.

Marţi, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că toate instituţiile financiare care sunt supervizate de Banca Centrală Europeană vor fi anunţate în legătură cu data până la care trebuie să aibă provizioane complete pentru creditele lor neperformante.

Reprezentanţii BCE nu au comentat informaţia.

Recent, UniCredit şi-a menţinut ţinta de profit pe 2019 în urma reducerii costurilor, care vor compensa veniturile mai scăzute, dar a revizuit în scădere estimările privind capitalul de bază, din cauza deprecierii lirei turceşti şi a randamentelor mai ridicate pentru bondurile guvernamentale italiene. În 2019, UniCredit vrea să ajungă la un profit de 4,7 miliarde de euro şi să-şi scadă costurile cu 200 de milioane de euro.

De la numirea lui Jean Pierre Mustier în fruntea UniCredit, în iulie 2016, banca italiană a demarat un vast proces de reorganizare care s-a reflectat în mod pozitiv asupra rezultatelor sale financiare şi solidităţii capitalului. UniCredit a derulat o majorare de capital de 13 miliarde euro, a vândut mai multe active şi credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde euro şi a eliminat 14.000 de posturi.

Grupul bancar este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb