UniCredit îşi închide unităţile de brokeraj din România şi Rusia

Alexandru Sârbu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 mai 2012

UniCredit, prezent în 22 de ţări, obţine aproximativ 57% din venituri în afara Italiei.

UniCredit, prezent în 22 de ţări, obţine aproximativ 57% din venituri în afara Italiei.

UniCredit urmează să îşi închidă unităţile de brokeraj din ţara noastră şi din Rusia, au declarat pentru Bloomberg persoane apropiate situaţiei. De asemenea, banca intenţionează să îşi restrângă diviziile de tranzacţii financiare din Turcia şi Polonia, parte a unui plan de creştere a profitabilităţii şi reducere a costurilor, care ar urma să implice aproximativ 60 dintre cele 80 de persoane implicate în activitatea de brokeraj, inclusiv vânzări şi produse derivate, la nivel regional.

Contactat de Bloomberg, un purtător de cuvânt al "UniCredit" a refuzat să comenteze.

Directorul de corporate şi invest-ment banking al instituţiei financiare, Jean-Pierre Mustier, care, anterior, a condus banca de investiţii a grupului "Societe Generale", analizează operaţiunile diviziei, în vederea reducerii riscurilor şi creşterii profitului. UniCredit şi-a închis, deja, activitatea de brokeraj din Europa de Vest, eliminând pos-turi în Londra şi Milano în luna octombrie.

Instituţia financiară, prezentă în 22 de ţări, obţine aproximativ 57% din venituri în afara Italiei. Profitul băncii a crescut cu 13% în primul trimestru al anului, până la 914 milioane euro.

UniCredit a înregistrat, anul trecut, o depreciere a fondului comercial al diviziei ruseşti de brokeraj, pe care a cumpărat-o în anul 2006 la un preţ de patru ori mai mare decât valoare contabilă, ca urmare a neîncrederii că aceasta poate să genereze venituri într-un domeniu care atrage tot mai mult bănci controlate de către stat. Decizia de reducere sau închidere a activităţii din ţara noas-tră, Rusia, Turcia şi Polonia a fost luată pentru că aceas-ta era prea costisitoare, aceeaşi activitate putând fi externalizată sau realizată de către compania mamă, potrivit surselor citate.

UniCredit, cea mai mare instituţie de credit din spaţiul fost comunist european, şi-a temperat planurile de creştere în regiune, concentrându-şi investiţiile în cele mai promiţătoare pieţe, res-pectiv Rusia, Turcia, Polonia şi Cehia, şi abandonând iniţiativele de expansiune din ţara noastră şi Ungaria, arată Bloomberg, amintind că instituţia de credit a negat că s-ar retrage din Europa Centrală şi de Est. Regiunea a generat 50% din profitul pe primul trimestru al companiei.

UniCredit CAIB Securities se plasează pe locul patru în topul intermediarilor de la BVB după primele patru luni, cu un rulaj de 459,7 milioane lei şi o cotă de piaţă de 6,23%. Anul trecut, casa de brokeraj a fost al doilea intermediar de la bursa de la Bucureşti, cu un rulaj de aproape 1,8 miliarde lei şi o cotă de piaţă de 7,72%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb