UniCredit lansează "UniCredit pentru ECE 2025" pentru IMM-uri din Europa Centrală şi de Est

A.D.
Bănci-Asigurări / 14 ianuarie

UniCredit lansează "UniCredit pentru ECE 2025" pentru IMM-uri din Europa Centrală şi de Est

UniCredit lansează "UniCredit pentru ECE 2025", un program destinat micro-întreprinderilor şi IMM-urilor din Europa Centrală şi de Est şi oferă soluţii financiare pentru gestionarea conturilor şi consiliere. Potrivit comunicatului remis redacţiei, scopul iniţiativei este de a sprijini creşterea productivităţii, competitivităţii şi dezvoltarea unor modele de afaceri durabile prin inovaţie şi adoptarea tehnologiei.

În parteneriat cu peste 20 de instituţii şi autorităţi internaţionale şi locale, peste 9000 de întreprinderi mici din ECE pot primi finanţare de 2,3 miliarde de euro în cadrul iniţiativei "UniCredit pentru ECE 2025". La avantajele pentru clienţi se adaugă cerinţele mai mici de garanţie, beneficii tangibile în ceea ce priveşte costul finanţării, condiţii speciale de gestionare a contului, mentoratul, programe de consiliere ESG şi multe altele.

Iniţiativa a fost anunţată în cadrul Forumului Europei Centrale şi de Est, evenimentul emblematic care reuneşte anual la Viena peste 2000 de investitori, bănci, intermediari şi factori de decizie de top din peste 45 de ţări.

În cadrul CEE Forum, Teodora Petkova, Head of Central Europe and Eastern Europe, UniCredit, a subliniat că recentul raport "Viitorul competitivităţii europene: o strategie de competitivitate pentru Europa" a evidenţiat cum Europa este în urmă faţă de SUA şi China în ceea ce priveşte inovarea şi productivitatea. Există un decalaj anual de 270 de miliarde de euro în ceea ce priveşte nevoile de investiţii în cercetare şi dezvoltare, potrivit publicaţiei, care evidenţiază, de asemenea, că piaţa europeană fragmentată restricţionează creşterea şi inovarea, iar sarcinile induse de cadrul de reglementare afectează în mod disproporţionat IMM-urile. "Una dintre recomandările din raport include simplificarea în continuare a accesului la finanţare pentru IMM-urile inovatoare, stimulând inovaţia şi dezvoltarea acestora. Având misiunea de a fi banca pentru viitorul Europei, ne aliniem strategia la ceea ce este important pentru agenda Europei. Iniţiativa pentru micro şi mici întreprinderi "UniCredit pentru ECE" este un pas către sprijinirea strategiei decisive a Europei de creştere a competitivităţii", a spus Petkova.

Ea a comentat că UniCredit pentru ECE permite personalizare locală puternică cu iniţiative specifice fiecărei ţări care se potrivesc nevoilor şi ambiţiilor actuale ale clienţilor din fiecare piaţă. "Acesta este o dovadă suplimentară a angajamentului nostru de a fi aproape de clienţii noştri, de comunităţile şi teritoriile în care activăm", a spus Petkova.

Rapoartele de cercetare ale UniCredit arată că IMM-urile joacă un rol important în economiile ECE. "IMM-urile din ECE contribuie mai mult la cifra de afaceri şi la ocuparea forţei de muncă decât o fac IMM-urile din restul UE. În ECE contribuie, de asemenea, mai mult la PIB decât companiile mari. Cu toate acestea, au o productivitate mai scăzută, în comparaţie cu companiile mai mari. Una dintre măsurile pentru a aborda acest lucru este îmbunătăţirea în continuare a accesului la finanţare.", a declarat la CEE Forum, Gökçe Çelik, Economist Senior ECE, Group Investment Strategy, UniCredit.

Programul "UniCredit pentru ECE 2025" oferă IMM-urilor din Europa Centrală şi de Est soluţii financiare care includ finanţare favorabilă de 2,3 miliarde de euro, instrumente de management al conturilor şi consultanţă pentru tranziţia către modele de afaceri durabile.

"UniCredit pentru ECE 2025" include parteneriate cu instituţii financiare internaţionale şi autorităţi locale, beneficiind peste 9.000 de IMM-uri.

În 2024, UniCredit a susţinut 8.300 de clienţi, iar prognozele pentru 2025 indică o creştere economică între 2% şi 3% în regiune, susţinută de cererea internă şi investiţiile publice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8491
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9080
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.7350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb