Uniunea Europeană face eforturi să reglementeze comerţul electronic

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 6 mai 2019

Uniunea Europeană a publicat mai multe propuneri pentru protejarea comercianţilor şi cumpărătorilor implicaţi în tranzacţii online.

Reglementarea comerţului electronic va necesita probabil negocieri dificile cu Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC). Reglementările OMC au fost redactate în mare parte în anii 1980 şi 1990, înainte de revoluţia internetului, iar marile puteri comerciale au idei divergente referitoare la comerţul electronic. Dintre cei 164 de membri ai OMC, 77 au convenit să încerce o actualizare a regulilor, informează News.ro.

Propunerea de nouă pagini a UE are rolul să îmbunătăţească încrederea consumatorilor în tranzacţiile online, să menţină deschis accesul la internet şi să protejeze comercianţii de încercările de a restricţiona fluxul de date sau de a profita de datele sau codul lor sursă. Companiile şi consumatorii trebuie să se bazeze pe reguli bilaterale sau regionale, fiind necesar un cadrul global, potrivit Comisiei Europene. Statele Unite exercită presiuni pentru reformarea rapidă a OMC, preşedintele Donald Trump ameninţând în caz contrar cu retragerea din organizaţie. Trump a blocat numirea unor noi judecători pentru litigiile comerciale şi a adoptat tactici dure în disputele comerciale. O sursă din Comisia Europeană a spus că există un interes foarte mare pentru a încerca stabilirea unor noi reglementări pentru OMC. Aproape toate încercările din trecut pentru redactarea unor noi reglementări pentru comerţul internaţional au eşuat din cauza lipsei consensului din cadrul organizaţiei, iar reformatorii au avut ca obiectiv formarea în schimb a unei mase critice de membri.

India a refuzat să participe la discuţii referitoare la comerţul electronic, iar China a acceptat condiţionat: reglementările referitoare la fluxul de date să respecte o precondiţie de securitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb