Uniunea Europeană impune taxe antidumping la importurile de oţel din China

A.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 februarie 2018

Comisia Europeană (CE) a introdus taxe antidumping de la 17,2% la 27,9% pentru oţelul rezistent la coroziune provenit din China, după ce, în urma unei investigaţii, s-a descoperit că produsele beneficiau de subvenţii ilegale din partea autorităţilor de la Beijing, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Taxele se vor aplica în următorii cinci ani. Investigaţia CE a confirmat că producătorii chinezi au livrat oţel rezistent la coroziune pe piaţa din UE, ceea ce a dus la scăderea preţurilor pentru producătorii europeni, mai ales în Belgia, Franţa, Polonia şi Olanda.

Oţelul rezistent la coroziune este utilizat în industria construcţiilor şi pentru fabricarea electrocasnicelor. Până în prezent, UE a impus 53 de taxe antidumping în domeniul oţelului şi al produselor din fier, din care 27 vizează China.

Valoarea pieţei UE pentru oţelul rezistent la coroziune este estimată la 4,6 miliarde de euro, din care 20% este furnizat de producătorii chinezi.

În august, Comisia Europeană anunţase taxe antidumping provizorii pentru anumite tipuri de oţel rezistente la coroziune din China. Decizia a fost luată în urma unei plângeri de la Asociaţia Europeană a Producătorilor de Oţel, Eurofer, printre ai cărei membri se află ArcelorMittal, ThyssenKrupp şi Tata Steel Europe.

Importurile de oţel rezistente la coroziune din China au urcat cu 45% anul acesta şi reprezintă 51% din totalul importurilor UE pentru acest tip de produse, arată datele băncii de investiţii Jefferies.

"Cum Voestalpine, Thyssenkrupp şi ArcelorMittal au cea mai mare expunere la oţelul galvanizat (rezistent la coroziune), anunţul CE este un catalizator pozitiv pentru majorarea cotei pe piaţa internă şi a marjei de profit", apreciază analiştii de la Jefferies.

Taxele antidumping vor afecta Hesteel Group, Shougang Group, Shagang Group şi alte câteva companii.

În 2016, statele membre UE au căzut de acord asupra unui regulament care va permite, în viitor, Bruxelles-ului să impună tarife mai mari în cazurile de dumping de materii prime, o măsură destinată în principal contracarării exporturilor chineze. După adoptarea definitivă, acest regulament va permite statelor europene să ceară tarife vamale mai mari pentru produsele care utilizează materii prime suspecte de dumping.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb