Uniunea Europeană trebuie să renunţe la cererile nerezonabile, atenţionează ministrul sănătăţii britanic

J.P.
Internaţional / 20 decembrie 2020

Uniunea Europeană trebuie să renunţe la cererile nerezonabile, atenţionează ministrul sănătăţii britanic

Ministrul sănătăţii britanic Matt Hancock a reluat astăzi apelurile adresate Uniunii Europene de a-şi schimba poziţia în sensul retragerii ''cererilor nerezonabile'', astfel încât Londra şi UE să poată ajunge la un acord asupra relaţiilor comerciale post-Brexit, relatează Agerpres.

''Vrem ca aceste discuţii să ajungă la un rezultat pozitiv, evident eu doresc un acord, cred că toată lumea doreşte un acord. Din păcate, Uniunea Europeană a prezentat unele solicitări nerezonabile... Ei (reprezentanţii UE, n.red.) nu respectă rezultatul referendumului'', a declarat Hancock pentru postul de televiziune Sky News.

''Sunt sigur că putem ajunge la un acord, dar evident este nevoie de o schimbare de poziţie din partea UE'', a adăugat ministrul britanic.

Menţinerea accesului pescarilor europeni în apele britanice, respinsă de Londra, este printre subiectele cele mai controversate în aceste tratative şi un subiect sensibil în special pentru Franţa şi Olanda, ţări cu un sector dezvoltat al pescuitului.

Fără un acord, relaţiile comerciale dintre Regatul Unit şi UE vor fi reglementate, de la 1 ianuarie 2021, de normele Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Va fi însă nevoie de unele înţelegeri sectoriale între Bruxelles şi Londra pentru domenii care necesită un cadru legal, cum este sectorul transporturilor, pentru acesta Comisia Europeană anunţând săptămâna trecută planuri de contingenţă aplicabile în caz de eşec al negocierilor.

În afară de presiunea calendarului, pentru europeni se adaugă şi cea a Parlamentului European. Eurodeputaţii au cerut un acord ''până duminică la miezul nopţii'' (20 spre 21 decembrie, n.red.) pentru a putea examina şi ratifica textul, în vederea intrării sale în vigoare la 1 ianuarie.

Un acord încheiat in extremis ar putea intra în vigoare cu titlu provizoriu, o opţiune care pare a avea sprijinul statelor membre, cu o ratificare ulterioară din partea Parlamentului European.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb