Universitatea Româno-Americană organizează dezbaterea "Generaţia viitoare: inserţia tinerilor pe piaţa muncii"

D.T.
Miscellanea / 29 martie 2023

Universitatea Româno-Americană organizează dezbaterea "Generaţia viitoare: inserţia tinerilor pe piaţa muncii"

Expunerea studenţilor încă din timpul facultăţii la mediul de afaceri este esenţială pentru alinierea aşteptărilor acestora cu cele ale angajatorilor, informează un comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, aceasta este una dintre principalele concluzii ale dezbaterii Generaţia viitoare: inserţia tinerilor pe piaţa muncii, organizată, astăzi, de Universitatea Româno-Americană cu prilejul RAU Job Fair.

La dezbaterea interactivă au participat reprezentanţii Universităţii Româno-Americane, reprezentanţi HR ai unor companii de top din România, precum PwC, ACCOR, Capgemini, Poşta Română, absolvenţi ai universităţii şi studenţi. Discuţia a urmărit subiecte precum ce îşi doresc studenţii, ce caută companiile şi cum se poziţionează universitatea, în relaţia cu piaţa muncii. Participanţii au explorat modul în care universitatea poate ajuta la ridicarea barierei dintre statutul de student şi cel de angajat şi au fost identificate principalele provocări cu care se confruntă profesioniştii din resurse umane în ceea ce priveşte angajarea tinerilor.

Astfel, studenţii au nevoie de o perioadă de practică mai mare, care este vitală pentru dezvoltarea lor, aceasta fiind un câştig de ambele părţi, studenţi şi angajatori. De asemenea, ei îşi doresc ca şcoala, încă din ciclurile gimnaziale, să îi sprijine mai mult în ghidarea carierei şi profesorii să fie mai implicaţi în educaţia lor, astfel încât alegerea unei facultăţi şi a unui parcurs profesional să fie un proces uşor şi eficient pentru viitorul lor. Faptul că pe reţelele sociale sunt prezente modele care promovează câştigurile facile reprezintă un impediment în dezvoltarea tinerilor, acesta fiind un puternic factor care îi demotivează în carieră şi în ceea ce înseamnă valoarea educaţiei, arată comunicatul.

"Universitatea Româno-Americană este singura instituţie privată de învăţământ superior inclusă în topul celor mai bune 25 de universităţi din ţară, realizat de către Ministerul Educaţiei şi ARACIS, cu sprijinul Băncii Mondiale. Printre criteriile de evaluare s-au aflat rata de angajare a absolvenţilor, câştigurile salariale medii ale acestora şi stagiile de practică susţinute de instituţie. Este astfel susţinut faptul că, din perspectiva pregătirii tinerilor pentru cariere de succes, avem metode recunoscute de instituţii reputate pentru eficienţa lor la nivel global", a declarat Prof. Univ. Dr. Habil. Costel Negricea, rectorul Universităţii Româno-Americane.

Profesioniştii din resurse umane au afirmat că tehnologia va pune presiune pe piaţa muncii, iar sistemul de educaţie trebuie să ţină pasul cu evoluţia tehnologică, să formeze oameni, care să îşi urmeze pasiunea, nu doar beneficiile materiale. De asemenea, ei au menţionat că liderii din ziua de azi sunt cei care pot să împărtăşească din cunoştintele lor, să dea feedback şi să primească feedback, să aibă abilităţi de soft skills.

Împărtăşind din practicile lor care au rezultate, reprezentanţii Universităţii Româno-Americane au arătat că programele de studiu ale instituţiei, atât cele cu predare în limba română, cât şi cele în limba engleză, sunt permanent actualizate, pentru a corespunde cerinţelor pieţei muncii, precizează comunicatul. Competenţele practice ale studenţilor sunt antrenate prin participarea acestora la internship-uri în ţară şi străinătate, alături de expunerea în prezentări susţinute de invitaţi de renume în plan naţional şi internaţional. Activităţile extra-curriculare care includ, printre altele, evenimente, conferinţe, workshop-uri susţinute de reprezentaţi din mediul de business pentru studenţi, şi colaborările cu alte companii sau instituţii asigură dezvoltarea a ceea ce corporaţiile numesc soft-skills. Perspectiva corpului profesoral, cea de a le oferi cursanţilor mentorat constant, este una foarte apreciată de studenţi şi reprezintă un alt atu al Universităţii Româno-Americane.

"Piaţa muncii este tot mai dinamică, iar instituţiile responsabile cu pregătirea tinerilor pentru un viitor sigur, care să le aducă satisfacţii financiare şi profesionale, trebuie să fie în permanenţă conectate la aceasta, pentru a include în programa lor şi modalităţi de dezvoltare a abilităţilor apreciate de către angajatori, atât în prezent, cât şi pe termen lung. Deschiderea internaţională pe care o are URA şi conectarea la mediul de afaceri ne asigură posibilitatea de a crea în fiecare an, complementar curriculumului, foarte multe activităţi extracurriculare care privesc nu doar în prezent, ci şi în viitor, astfel încât absolvenţii noştri să intre în pepiniera de talente căutate de organizaţii", a adăugat Lucian Botea, Prorector pentru parteneriate cu mediul socio-economic şi digitalizare în cadrul Universităţii Româno-Americane.

RAU Job Fair, ediţia a VIII-a - târg de joburi şi internship-uri organizat în cadrul Universităţii, s-a adresat tuturor studenţilor, care au putut intra în legătură cu reprezentanţii companiilor. Acestea au pregătit oferte de muncă şi le-au prezentat vizitatorilor oportunităţi de carieră. Printre companiile care s-au alăturat ediţiei 2023 a târgului s-au aflat P&G, ING Bank, SNC-Lavalin, PwC, Deloitte, Grand Hotel Bucharest, Adecco, Intersport, BRD, Kelloggʾs, WorldClass, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb