UNPIR reclamă schimbările repetate ale legilor justiţiei

A.L.
Politică / 28 martie 2019

UNPIR reclamă schimbările repetate ale legilor justiţiei

Schimbările legislative din domeniul juridic, din ultima perioadă, dovedesc că autorităţile nu ţintesc obiective pe termen lung nici în domeniul insolvenţei şi au condus la încălcarea principiilor constituţionale, ale recomandărilor UNCITRAL, ale legii şi ale directivelor europene, afirmă Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR).

Cadrul legislativ actual, supus unor schimbări permanente, afectează gradul de predictibilitate al actului de justiţie, afirmă organizaţia care reprezintă aproape 3.000 de practicieni în insolvenţă, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi, Redacţiei noastre.

,,Sistemul legislativ nearmonizat creează dificultăţi semnificative în derularea procedurilor din sectorul insolvenţei. În loc să simplifice situaţiile de criză prin care trec companiile, cadrul actual impune, în aplicarea unei proceduri de insolvenţă, apelarea la alte prevederi legale din toate domeniile economice şi sociale", afirmă Florin Dragomir, vicepreşedinte UNPIR, potrivit comunicatului.

Practicienii în insolvenţă afirmă că formulările legislative care pot genera interpretări contradictorii şi lipsa unor reglementări clare cu privire la instituirea unor termene predictibile în cadrul desfăşurării procedurii insolvenţei sunt de natură să afecteze în sens negativ derularea activităţii acestora.

UNPIR face apel la autorităţile competente să demareze un dialog real şi constructiv în interesul întregii societăţi, menit să armonizeze legislaţia din domeniu cu prevederi consistente privind derularea procedurilor de insolvenţă, susţinute prin statistici, jurisprudenţă europeană şi experienţa acumulată de practicieni.

,,Activitatea practicienilor în insolvenţă nu se rezumă doar la îndeplinirea unui mandat judiciar ci reprezintă efectiv un management de criză. UNPIR dispune nu doar de vasta experienţă practică acumulată de membrii săi ci şi de un corp de specialişti proprii sau colaboratori (cadre universitare de prestigiu) precum şi de un institut de pregătire cu propriul lui Consiliu ştiinţific. Astfel că ne dorim un dialog consecvent cu autorităţile, din care să rezulte iniţiative şi modificări legislative benefice atât pentru economia naţională cât şi pentru profesie, a mai afirmat vicepreşedintele UNPIR, conform aceluiaşi comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb