UNPIR se opune noilor măsuri fiscale

S.B.
Miscellanea / 3 august 2023

UNPIR se opune noilor măsuri fiscale

Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR) anunţă că a analizat planurile recente ale Guvernului de modificare a cadrului fiscal, planuri ce implică în mod direct practicienii în insolvenţă şi celelalte profesii liberale şi afirmă că se opune noilor măsuri, potrivit unui comunicat al uniunii, remis redacţiei.

"În lumina acestei analize, UNPIR exprimă serioase preocupări şi o fermă opoziţie faţă de aceste potenţiale schimbări fiscale. Considerăm că aceste modificări propuse ar putea avea consecinţe semnificative asupra practicienilor în insolvenţă, a profesioniştilor independenţi în general şi asupra economiei, modificând în mod neechitabil distribuţia sarcinilor fiscale" se arată în comunicatul UNPIR.

Printre schimbările prevăzute se numără eliminarea plafonării contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi preconizata introducere a plăţii în sistem real la întregul venit, fără plafon. Aceste măsuri ar dubla sarcina fiscală, aşa cum notează şi colegii din Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR). În plus, eliminarea deductibilităţii cotei de cheltuieli profesionale în limita a 5% descurajează activitatea profesiilor liberale. Aceste modificări pot avea consecinţe asupra calităţii serviciilor oferite şi a costurilor acestora.

"Reamintim că orice schimbare în politica fiscală trebuie să respecte principiul aşezării juste a sarcinilor fiscale şi să evite orice formă de discriminare între diferitele categorii de contribuabili. Este important de subliniat că practicienii în insolvenţă, precum şi alte profesii liberale, sunt contribuabili de bună-credinţă, şi orice modificări fiscale pot avea un impact semnificativ asupra capacităţii lor de a oferi servicii esenţiale" mai spun cei de la UNPIR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb