UNPR şi-a oficializat relaţia cu Partidul Comunist Chinez

Ziarul BURSA #Politică / 6 decembrie 2011

Cristian Diaconescu, preşedintele UNPR

Cristian Diaconescu, preşedintele UNPR

UNPR şi-a oficializat, în aceste zile, relaţia de colaborare cu partidul de guvernământ chinez - Partidul Comunist - în cadrul unei vizite oficiale pe care conducerea partidului o efectuează în această săptămână în Republica Populară Chineză. Preşedintele UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, citat de Agerpres, că vicepreşedintele Conferinţei Naţionale Consultative Politice a Poporului Chinez, Wang Gang, membru al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, a confirmat în cadrul întrevederilor bilaterale decizia conducerii partidului privind oficializarea relaţiilor de colaborare dintre UNPR şi Partidul Comunist Chinez. El a precizat că Partidul Comunist Chinez are relaţii oficializate cu 600 de partide din 120 de ţări, iar în acest moment Departamentul de relaţii internaţionale al Partidului Comunist Chinez a trimis o delegaţie în SUA, care se întâlneşte cu Partidul Democrat şi cel Republican. Cristian Diaconescu a spus: "Domnul ministru Gabriel Oprea a înmânat autorităţilor chineze un mesaj din partea premierului Emil Boc prin care partea română reiterează determinarea privind punerea în practică a proiectelor de cooperare economică şi investiţională, care au fost discutate la diverse nivele interguvernamentale în ultima perioadă. În opinia chinezilor, parteneriatul amplu de prietenie şi colaborare între cele două ţări trebuie să se reflecte şi la nivelul relaţiilor interpartinice şi consideră că relaţia cu UNPR poate fi o componentă importantă între cele două state. Am discutat aspecte legate de criza economică, am căzut de acord în legătură cu o reacţie cât se poate de prudentă şi atentă la dezvoltările din Europa în acest sens. Ei susţin că stabilitatea politică este un argument serios în ceea ce priveşte depăşirea crizei. Am discutat aspecte privind relaţiile bilaterale şi au reafirmat principiul consecvenţei Republicii Populare Chineze în ceea ce priveşte cooperarea complexă cu România şi au salutat modul în care am colaborat în relaţiile internaţionale. În continuare o să avem discuţii la o şcoală politică, la un institut - Institutul Naţional de Cercetare Economică, foarte important pentru construirea stategiilor economice chineze". O delegaţie a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), condusă de preşedinţii Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu, Neculai Onţanu, secretar general al partidului şi preşedinte al Ligii Naţionale a Aleşilor Locali UNPR, Cristian Popescu Piedone, prim-vicepreşedinte al Ligii Naţionale a Aleşilor Locali UNPR, Nicolae Dumitru, preşedinte al Departamentului pentru relaţia cu mediul de afaceri al UNPR şi secretar general al Casei România-China, Culiţă Tărâţă, preşedinte al Departamentului pentru Agricultură al UNPR şi Gheorghe Rotaru, preşedinte al Departamentului de Apărare al UNPR, efectuează, în perioada 5-9 decembrie, o vizită oficială în Republica Populară Chineză, la invitaţia Partidului Comunist Chinez.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Vad ca UNPR lucreaza pentru Romania si pentru poporul roman prin innoirea relatiilor cu cea mai puternica natiune a lumii. Succes.

    Nu ar strica Romaniei ca nivelul exporturilor sa creasca catre aceasta tara cunoscuta ca o mare piata mondiala, iar UNPR incerca in mod oficial crearea unui cap de pod intre cele doua state.

    Este clar ca Romania va avea de castigat de pe urma acestei oficializari a relatiilor cu China. Cei din UNPR nu se lasa si se pare ca devin din ce in ce mai ambitiosi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb