UNSAR: 7 din 10 români sunt conştienti că valoarea despăgubirilor plătite în baza poliţelor RCA influenţează costul acestor poliţe

T.B.
Bănci-Asigurări / 16 aprilie

UNSAR: 7 din 10 români sunt conştienti că valoarea despăgubirilor plătite în baza poliţelor RCA influenţează costul acestor poliţe

Aproape 7 din 10 şoferi români sunt conştienţi că numărul accidentelor rutiere şi valoarea despăgubirilor plătite în baza poliţelor RCA influenţează costul acestor poliţe, se arată într-un comunicat al UNSAR, remis redacţiei. Aceasta este una dintre concluziile celui mai recent studiu privind percepţia românilor faţă de asigurările auto realizat de IRES - Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, informează sursa.

Studiul relevă şi faptul că două treimi dintre respondenţi, respectiv 68%, cred că fraudele din asigurări impactează preţul RCA pentru toată lumea, în timp ce doar 28% consideră că doar pentru cei implicaţi în accident. După cum se observă, intervievaţii susţin în proporţii mai mari realitatea, şi anume faptul că fraudele din asigurări reprezintă într-adevăr un factor important care influenţează nivelul primei RCA, potrivit sursei citate.

Conform reprezentanţilor UNSAR, "Reamintim că, recent, poliţiştii din Argeş au reţinut şapte persoane într-un dosar de fraudă cu asigurări RCA. Suspecţii sunt acuzaţi că ar fi regizat accidente rutiere şi apoi ar fi pretins bani de la asiguratori. Din păcate, astfel de cazuri, reflectate de mass-media, nu mai reprezintă de mult cazuri izolate".

Aceeaşi cercetare sociologică realizată de IRES arată şi că majoritatea şoferilor români (56%) spun că i-ar deranja mult şi foarte mult situaţia în care costul reparaţiei efectuate într-un service ar fi cu mult mai mare în cazul în care aceasta s-ar realiza în baza poliţei RCA, faţă de cazul în care acest cost ar fi suportat din bugetul personal al unui şofer, transmite sursa.

Atât fenomenul fraudelor, cât şi creşterile costurilor cu reparaţiile sunt factori care conduc la creşterea daunei medii RCA, care s-a mărit cu peste 8% în 2023, ajungând la valoarea de 10.750 lei şi care, în final, se suportă din primele de asigurări pe care toţi deţinătorii de vehicule au obligaţia să le plătească, informează UNSAR.

Cercetarea sociologică a fost realizată de IRES în primul trimestru al acestui an, pe un eşantion reprezentativ de 1.028 respondenţi 18+ ani, care conduc un autovehicul, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca n-ar mai plati nimeni RCA, costul acestei tzepe legale ar ajunge la cer dar s-ar face dreptate.

    Nu exista o cardasie mai abjecta intre guvern si corporatii decat cea din doemniul RCA.

    Niste hotzi abjecti ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb