UNSAR: 7 milioane lei, despăgubiri pentru anularea călătoriilor în 2023

S.B.
Bănci-Asigurări / 15 iulie

UNSAR: 7 milioane lei, despăgubiri pentru anularea călătoriilor în 2023

Anul trecut, asigurătorii Membri UNSAR au plătit despăgubiri de 7 milioane lei, în baza asigurărilor de călătorie pentru cheltuielile cu anularea călătoriilor (storno), conform unei analize realizate la nivelul asociaţiei.

Practic, aceste despăgubiri au fost acordate pentru acoperirea costurilor efectuate pentru transport, cazare şi pentru orice alte tip de cheltuială suportată de asigurat/asiguraţi privind serviciile turistice.

Conform datelor colectate din partea companiilor Membre UNSAR, valoarea acestor tipuri de despăgubiri este în creştere faţă de anul 2022 cu 20% şi cu peste 620% faţă de 2021.

"Cu toţii aşteptăm cu bucurie vacanţa, însă situaţiile neprevăzute ne pot da planurile peste cap. Observăm de la un an la altul creşteri importante ale despăgubirilor plătite de companiile de asigurări în baza acestor tipuri de asigurări de călătorie - aşadar, nevoia de protecţie financiară este mai mult decât evidentă", a declarat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte & Director General al UNSAR.

Fie că vorbim despre o clauză inclusă în poliţa de asigurare de călătorie sau despre o poliţă storno de sine stătătoare - aceasta este soluţia potrivită care ne oferă garanţia că ne vom putea recupera cheltuielile efectuate cu vacanţa sau chiar va prelua şi plata penalităţilor pe care le datorăm agenţiei de turism pentru anularea călătoriei, în limita sumei asigurate înscrisă în poliţa de asigurare.

Situaţiile care sunt acoperite în baza acestei clauze/poliţe fac referire la: îmbolnăvirea / decesul persoanei asigurate, a partenerului de călătorie sau a unei rude de gradul I şi II, vătămarea sau rănirea în urma unui accident rutier, daune produse locuinţei, apariţia obligaţiei de a fi parte într-o procedură legală, pierderea locului de muncă în urma concedierii, pierderea / furtul documentelor de identitate necesare pentru călătorie etc.

"Având în vedere impactul financiar care poate fi generat de o anulare de călătorie, de o îmbolnăvire sau de un accident în străinătate, decizia de a achiziţiona o asigurare de călătorie care să cuprindă şi clauza storno poate face diferenţa", a declarat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb