UNSAR: 800.000 de români sunt protejaţi de o asigurare voluntară de sănătate

F.D.
Bănci-Asigurări / 3 septembrie

UNSAR: 800.000 de români sunt protejaţi de o asigurare voluntară de sănătate

Din ce în ce mai mulţi români sunt protejaţi de o asigurare voluntară de sănătate, având, astfel, acces mai rapid la servicii medicale de calitate. Concret, la sfârşitul trimestrului 1 al acestui an, aproape 800.000 de români erau protejaţi de o astfel de poliţă, cu aproximativ 20% mai mult faţă de perioada similară a anului anterior, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"O asigurare voluntară de sănătate contribuie la bunăstarea noastră şi a întregii familii, atât în cazul apariţiei unor evenimente nefericite, cât şi ca soluţie de prevenţie. Dezvoltarea asigurărilor de sănătate poate fi accelerată prin politici publice, în beneficiul tuturor românilor, inclusiv prin permiterea utilizării lor în spitalele publice", a declarat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte & Director General al UNSAR.

Această preocupare a românilor pentru bunăstare se reflectă şi în cea mai recentă ediţie a Barometrului UNSAR - IRES. Conform acestuia, 6 din 10 români se aşteaptă ca nivelul lor de bunăstare să crească anul acesta, iar 2 din 10 participanţi la cercetarea sociologică spun că se aşteaptă ca bunăstarea lor individuală să rămână la fel.

Asigurările voluntare de sănătate sunt segmentul care a înregistrat una dintre cele mai susţinute evoluţii la nivelul industriei de asigurări facultative, cumulând în trimestrul 1 al acestui an prime brute subscrise în valoare de aproximativ 321 milioane lei, cu circa 30% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului anterior.

"Dincolo de consolidarea unei culturi financiare şi de rezultatele bune care încep să apară, suntem încă departe de nivelul altor ţări din Europa. Tocmai de aceea, vom continua să contribuim la o mai bună informare a publicului larg privind riscurile la care ne expunem şi modul în care le putem gestiona", a declarat Roxana BĂLUŢĂ, Specialist Asigurări de Viaţă & Sănătate şi Coordonator Programe UNSAR.

Asigurările voluntare de sănătate protejează suplimentar bugetul familiei în cazul producerii unei îmbolnăviri sau a unui accident cu consecinţe nedorite şi, adesea, costisitoare, facilitând accesul oamenilor la serviciile medicale necesare restabilirii stării de sănătate. Totodată, acestea sunt, deopotrivă, şi o soluţie de prevenţie şi depistare precoce.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb