UNSAR: Plafonarea tarifelor RCA impune implementarea urgentă a Strategiei pentru Siguranţa Rutieră

Andreea Stoica
Politică / 18 noiembrie 2016

Plafonarea tarifelor RCA impune implementarea urgentă a Strategiei pentru Siguranţa Rutieră

Plafonarea tarifelor RCA impune implementarea urgentă a Strategiei pentru Siguranţa Rutieră, iar singura soluţie realistă de limitare a efectelor negative pentru piaţă este reducerea frecvenţei accidentelor rutiere, susţine Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, potrivit unui comunicat de presă, trimis redacţiei.

"În contextul intrării în vigoare a tarifelor plafonate pentru poliţele RCA prevăzute de Hotărârea de Guvern nr. 826/2016, dar şi a propunerii de creştere a limitelor de despăgubire acordate de asigurători, aşa cum este prevăzută în proiectul de normă privind asigurările auto, UNSAR consideră că singura soluţie realistă de limitare a efectelor negative pentru piaţă este reducerea frecvenţei accidentelor rutiere", se arată în comunicat.

Conform UNSAR, statisticile Poliţei Române arată o creştere cu peste 11% în 2015 faţă de 2014 a numărului de accidente rutiere şi al persoanelor rănite grav pe drumurile din România. Mai mult, România este singura ţară din Uniunea Europeană în care numărul răniţilor în trafic a crescut continuu în ultimii 15 ani. De exemplu, în anul 2000 au fost 6.000 de răniţi, în timp ce în 2014 peste 32.000 de persoane au fost victime ale accidentelor de circulaţie, conform datelor prezentate la începutul acestui an de Comisia Europeană. Ca o consecinţă directă, din anul 2007 până în anul 2015, despăgubirile plătite pentru daune morale aferente vătămărilor corporale şi deceselor au crescut cu 2000%.

Uniunea mai precizează că această creştere s-a resimţit în costul poliţei RCA, însă, mai mult decât impactul financiar, îngrijorătoare este pierderea de vieţi omeneşti.

"De aceea, UNSAR susţine implementarea cât mai grabnică a Strategiei pentru Siguranţa Rutieră iniţiată de Guvern şi îşi exprimă disponibilitatea de a deveni un partener pentru autorităţi în identificarea soluţiilor şi acţiunilor optime care să crească nivelul de educaţie rutieră atât în rândul şoferilor, cât şi a pietonilor, pentru a evita producerea tragediilor pe şosele. În acest sens, în perioada următoare, UNSAR va dezvolta un program propriu de prevenire a riscurilor din trafic, la care va invita să se alăture toţi partenerii tradiţionali ai asociaţiei", se mai arată în comunicat, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb