UNSAR:  Un camion din 6 produce în fiecare an un accident în România

George Forcoş
Companii / 14 iulie 2016

Un camion din şase produce în fiecare an un accident în România, iar valoarea medie a daunei se ridică la 18.500 de lei, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), care citează rezultatele unei analize realizată de compania de consultanţă Milliman.

"Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România este îngrijorată de frecvenţa mare cu care se produc, pe şoselele din România, accidente grave în care sunt implicate vehicule ale companiilor de transport rutier. Doar în ultima lună, mass-media a prezentat o serie de evenimente nedorite, care au lăsat în urmă 5 victime şi aproape 50 de răniţi, printre care şi copii, accidente rutiere în care au fost implicate autocamioane, microbuze şi autobuze supraîncărcate. Accidentele din ultima perioadă confirmă cifrele furnizate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, în urma analizei independente realizate de către compania de consultanţă Milliman pentru perioada 2013 - 2015. Acest raport a arătat că cea mai mare frecvenţă medie a daunei, de 15,87% (1 din 6 camioane produce în fiecare an un accident), este înregistrată la nivelul camioanelor (vehicule de tip cap-tractor) deţinute de persoane juridice. În rândul acestui tip de vehicule se înregistrează şi cea mai ridicată valoare a daunei medii, de aproape 18.500 lei, o valoare de aproximativ trei ori mai mare decât dauna medie la nivelul pieţei, de circa 6.700 lei, înregistrată pentru aceeaşi perioadă", notează sursa citată.

Potrivit UNSAR, pe locurile doi şi trei ca număr de accidente produse se află autoutilitarele (1 din 7 autoutilitare, cu o frecvenţă a daunei de 13,46%), respectiv autobuzele (1 din 9 autobuze, cu o frecvenţă a daunei de 11,58%) deţinute de către firme. În ambele cazuri, dauna medie produsă este cu mult peste valoarea daunei medii la nivelul pieţei pentru aceeaşi perioadă (aproximativ 6.700 lei), mai precis circa 9.400 de lei în cazul autoutilitarelor şi de 7.500 lei în cazul autobuzelor.

Reprezentanţii societăţilor de asigurare şi reasigurare din România apreciază că este nevoie ca autorităţile, companiile de transport şi cele de asigurări să ia măsuri adecvate pentru a evita catastrofele produse de către cei dispuşi să încalce legea şi să pună în pericol vieţile românilor prin comportamentul la volan.

"Tocmai pentru a găsi soluţii pentru acest fenomen, UNSAR şi companiile membre ce subscriu asigurări RCA vor continua să participe la dialogul cu instituţiile abilitate, autoritatea reglementatoare şi reprezentanţi ai asiguraţilor, contribuind activ la îmbunătăţirea legislaţiei în materia asigurărilor, în general, şi a formei finale a proiectului de lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor, în special", se menţionează în comunicatul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb