UPDATE AGA BVB AGA Extraordinară BVB se va desfăşura mâine

Laurenţiu Popa şi Simona Adam
Piaţa de Capital / 29 aprilie 2011

Update (ora 17:03)

Adrian Simionescu, şeful "Vienna Investment Trust" (aproximativ 35%) şi Dana Mirela Ionescu, preşedintele "Raifeissen Capital" (54%) au fost desemnaţi drept candidaţii BVB pentru cele două locuri vacante din Consiliul Depozitarului Central.

Cei doi candidaţi pentru locurile vacante la "Casa de Compensare" au fost confirmaţi: Marcel Chiriac Murgoci şi Valentin Cismaru.

În acest moment, directorul general al BVB, Valentin Ionescu ne-a spus: "Big news: AGA s-a terminat".

Participanţii la AGA au ieşit din sală, mare parte din ei au plecat deja.

Pe mâine!

Update (ora 16:49)

AGA s-a prelungit neaşteptat la BVB, din cauza faptului că numărarea voturilor pentru candidaţii la Consiliul Depozitarului Central care urmează să fie stabiliţi aici a fost reluată de trei ori.

Update (ora 16:29)

Adunarea generală extraordinară de astăzi s-a amânat pentru că s-au întrunit doar 69% din deţineri, situându-se sub necesarul de 75%; mâine, limita minimă coboară la 50%.

Potrivit unora dintre participanţi, faptul că AGA Extraordinară are loc în weekendul Întâiului de mai, va fi suficient de descurajant, astfel încât să nu se poată întruni nici măcar această limită coborâtă.

În unele opinii, în cazul în care nu se va întruni cvorumul nici mâine, atunci s-ar considera că punctele de pe ordinea de zi vor fi fost respinse automat. Ceea ce ar însemna că acţionarii BVB vor fi respins în principiu, iniţiativa fuziunii.

Preşedintele BVB, Stere Farmache, considera, însă, că în situaţia în care nu s-ar întruni cvorumul nici mâine, subiectul fuziunii rămâne indecis şi că în funcţie de rezultatul de la Sibiu - în eventualitatea că acţionarii sibieni vor fi votat în favoarea fuziunii - subiectul va fi pus din nou pe ordinea de zi în AGA programată pentru iunie.

Update (ora 16:12)

Practic, AGA BVB s-a încheiat, rămânând în sală o mică parte dintre participanţi pentru ultimele puncte pe ordinea de zi, care privesc subiecte mai degrabă birocratice. Dintre acestea, figurează mandatarea directorului general al BVB, Valentin Ionescu, care urmează să aducă la îndeplinire deciziile AGA.

Update (ora 16:01)

La discuţiile despre bugetul BVB a fost ridicată problema pierderilor rezultate din plasamentele în valută (în condiţiile întăririi leului). Membrii Consiliului au justificat situaţia prin faptul că nu există un manager financiar la BVB.

Grzegorz Konieczny a fost confirmat drept membru al Consiliului BVB cu 75% voturi pentru, 11% voturi împotrivă, iar 13% dintre cei prezenţi s-au abţinut.

Comentariul unuia dintre participanţi: "Nu contează că este incompatibil".

În cursul adunării, unul dintre participanţi a amintit că statutul BVB prevede explicit că membrii Consiliului deliberează în limba română, limbă pe care Konieczny nu o cunoaşte.

Update (ora 15:30)

Dan Paul a susţinut în AGA că sumele din comisioane neîncasate de BVB aproximează un milion de lei (circa 20% din profiturile BVB) şi că între timp, unii dintre datornici au dispărut.

Surse din stafff-ul BVB susţin că cifra nu este exactă.

Update (ora 15:24)

În pofida propunerii de amânare, calitatea de membru al Consiliului BVB a fost supusă votului şi în acest moment are loc numărătoarea. Unii brokeri susţin că CNVM ar fi stabilit deja incompatibilitatea lui Grzgorze Koniczny în funcţia de membru al Consiliului BVB.

Update (ora 15:19)

Şedinţa Adunării generale ordinare a consumat dezbaterea situaţiilor financiare, în cursul căreia staff-ul BVB a fost chestionat asupra comisioanelor neîncasate de la unele case de brokeraj. Unii participanţi au considerat nesatisfăcătoare explicaţiile furnizate de Bebe Tănăsescu şi Alin Barbu.

La punctul următor pe ordinea de zi (confirmarea lui Grzegorz Konieczny pe locul rămas vacant în Consiliul BVB), Doru Nicolăescu a propus ca votul să se amâne până la proiectata Adunare generală pentru luna iunie, deoarece o parte a acţionariatului BVB ridică problema legitimităţii întregului Consiliu.

În acest fel, a fost, în sfârşit, rostită explicit problema care frământa AGA de astăzi, la care referirile de până acum au fost doar implicite, invocând solicitarea votului cumulativ.

Update (ora 15:16)

S-au aprobat primele 3 puncte de pe ordinea de zi a AGA ordinară: raportul pe 2010, dividendul şi descărcarea de gestiune.

Adunarea Generală a Acţionarilor BVB se va desfăşura mâine

La şedinţa extraordinară s-au prezentat acţionarii ce deţin 69% din capitalul social. Pentru a se întruni cvorumul, pragul minim era 75%. Din acest motiv, şedinţa s-a amânat pentru mâine, la ora 11, în acelaşi loc, când şedinţa va avea loc indiferent de numărul de participanţi. Ordinea de zi va fi aceeaşi, punctul fierbinte fiind reprezentat de aprobarea în principiu a fuziunii cu Sibex.

O mare parte a acţionarilor au rămas în incintă, deoarece la ora 13:30 va avea loc Adunarea Generală Ordinară. Principalul subiect care va fi discutat cu acea ocazie fiind votarea lui Grzegorz Konieczny în postul de membru al Consiliului Bursei. Acesta ar veni în locul lăsat vacant de Daniel Ţepeş ca urmare a demisiei acestuia din 25 martie.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. To atract global investors you need more than just one brand in your BVB board. Franklin T. its not enough, most of all he is not even nr.1

    Simionescu avea peste 39% cand am plecat eu. A mai scazut dupa aceea? Asta chiar ca ar fi curios. Sa inteleg ca s-au retras din voturi. Nu inteleg de ce Bursa nu il sustine pe Simionescu care a fost singurul sustinator constant al acesteia. dar, probabil, au ei motivele lor

    1. Si eu cred ca Simionescu ar trebui mai mult sustinut si nu blonda aia spalacita care minte cu nerusinare de fiecare data. O sforareasa care a listat FP dupa ce a intarziat la licitatie. N-a facut nimic niciodata.

      simionescu ar trebui impuscat nu ales....si-a batut joc de bursa cu optimismul lui de caccat

      asa este ! si mai este si rea de gura !

    aleasa de Min Finantelor si platita baban din banii FP de catre Franklin Templeton, aceasta duduie a mintit cu nerusinare actionarii FP veniti la conferinta din saptamana prelistarii la bursa a fondului, cand avertiza audienta ca va veni un tsunami de investitori externi sa cumpere FP, in urma roadshowului organizat de consortiul bancar condus de ea prin capitalele europene. Rezultatul il stim > FP a cazut in loc sa creasca... o mincinoasa patentata, lipsita de caracter. Ai gasiti declaratiile halucinante pe google

    1. am auzit-o cu urechile mele recitand de pe podium cum ca investitorii straini si-au exprimat la Londra un interes IMENS, abia asteapta listarea... Nu va pot spune cine si cat dar va fi un succes urias evolutia actiunii dupa listare.... recita plina de verv blonda la microfon in fata sutelor de batrani care o sorbeau din ochi in ianuarie la Hotel Radisson. De ar mai prinde-o acum in fata lor, ce urari si-ar auzi de la miile de pagubiti blonda Mirela...

      cand o sa scapam de toate fufele, nepoate ori amante de securisti, bagatoare in seama cu oleaca de practica facuta prn birourile ovale straine iar noi hop le luam in brate de mari experte.... or fi ele experte la altceva, ca in rest numai dira de paguba au lasat in urma pe unde au trecut. Sa le vad intai ca u produs ceva in viata lor inainte sa suga indemnizatii si functii pe degeaba.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb