UPDATE ANAF va disponibiliza 2.500 de angajaţi

F. A.
Macroeconomie / 5 august 2013

UPDATE 11:58

Numărul de posturi la nivelul ANAF rămâne acelaşi, structura organizatorică devenind mai flexibilă, funcţie de amploarea activităţii desfăşurate pe regiunile stabilite, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

"O parte dintre funcţionarii publici vor primi preavize şi vor avea posibilitatea să opteze, în cadrul numărului total de posturi invocat mai devreme, în funcţie de pregătirea fiecăruia, pentru ocuparea unuia dintre posturile alocate activităţilor deficitare (Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, Direcţia Generală pentru Administrarea Marilor Contribuabili, inspecţie fiscală, IT, juridic, executare silită, etc). În următoarele şapte zile, lista tuturor posturilor vacante va fi definitivată, publicată la sediile unităţilor fiscale teritoriale ale ANAF şi postată pe Portal pentru a putea fi consultată de către toţi funcţionarii publici. În cazurile în care pentru acelaşi post optează doi sau mai mulţi funcţionari publici, se va organiza concurs pentru ocuparea funcţiei de execuţie sau de conducere", se arată în documentul citat.

...

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va face concedieri masive, 2.500 de oameni urmând să rămână fără loc de muncă, fără să primească salarii compensatorii, potrivit surselor de presă.

Angajaţii ANAF urmează să primească în cursul acestei săptămâni preavizele, pentru ca, în două săptămâni, să părăsească locul de muncă.

300 din directorii ANAF şi-au primit deja preavizul, iar dacă doresc să continue să lucreze în cadrul Agenţiei, ar trebui să dea concurs pentru alt post, au anunţat aceleaşi surse.

Potrivit lui Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), această disponibilizare este puternic legată de procesul de regionalizare, multe din noile posturi care se vor pune la concurs urmând să fie în cadrul noii structuri anti-fraudă. Domnia sa a declarat: "ANAF este în reorganizare, datorită regionalizării. Este o perioadă neplăcută. Trebuie să supraveghem ca aceste persoane să ocupe posturi în noua formă reorganizată. Sunt cele mai multe şanse ca oamenii să fie transferaţi în noua structură anti-fraudă".

Potrivit preşedintelui SNFP, angajaţii ANAF care vor fi disponibilizaţi nu vor primi plăţi compensatorii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Comunicatul ANAF in legatura realocarea personalului catre activitati deficitate este mincinos !!! Spre exemplu, tocmai la o astfel de activitate respectiv la accea a inspectiei fiscale s-au dat preavize pentru eliberare din functii !!! Asa s-a intamplat cu inspectia fiscala de la fostele DJAOV, dupa reorganizare devenite birouri vamale de interior, la care toti inspectorii aferenti activitatii de inspectie fiscala pe accize au primit preavize, chiar si in conditiile in care numarul de posturi pentru activitatea de inspectie fiscala din cadrul directiei generale regionale a finantelor publice respectiv de la administratiile judetene de finante publice adiacente regionalei nu s-a redus respectiv nu este inferior numarului de posturi ocupate de inspectorii de la activitatile de inspectie fiscala de la fostele structuri organizatorice cu astfel de activitati ( DJAOV, DRAOV, DGFP ) din judetele regionalei de azi ( DGRFP ) !!! Si emiterea de preavize catre inspectorii fiscali de la fostele DJAOV s-a facut si in conditiile in care in contextul anterior aratat inspectorii fiscali de la fostele DGFP respectiv de la in prezent AJFP nu au "beneficiat" de acelasi tratament respectiv nu au primit preavize !!! Oare de ce in conditiile expuse s-a procedat abuziv, discriminatoriu prin emiterea de preavize pentru eliberare din functii doar inspectorilor fiscali de la fostele DJAOV ( birouri vamale ) ??? Cumva nu au dat spaga pentru a nu primi preavize, la directorii spagari de la regionale numiti recent pe criterii politice, ca de altfel tot personalul de conducere din toate structurile ANAF ?!? Pentru spagi s-a facut reorganizarea ?!? Daca in max.2 zile preavizele catre inspectorii de la inspectia fiscala de la fostele DJAOV nu vor fi retrase, inspectorii in cauza fiind mutati in schemele de personal ale AJFP ori serviciile pe regiuni ale DGAMC, atunci toti inspectorii fiscali de la fostele DJAOV vor introduce contestatii la Tribunale - sectia comerciala si de contencios administrativ si fiscal, cat si sesizari penale pentru directorii de regionale responabili de emiterea abuziva, discriminatorie, tendentioasa a preavizelor in cauza !!!

    Comunicatul ANAF in legatura realocarea personalului catre activitati deficitate este mincinos !!! Spre exemplu, tocmai la o astfel de activitate respectiv la accea a inspectiei fiscale s-au dat preavize pentru eliberare din functii !!! Asa s-a intamplat cu inspectia fiscala de la fostele DJAOV, dupa reorganizare devenite birouri vamale de interior, la care toti inspectorii aferenti activitatii de inspectie fiscala pe accize au primit preavize, chiar si in conditiile in care numarul de posturi pentru activitatea de inspectie fiscala din cadrul directiei generale regionale a finantelor publice respectiv de la administratiile judetene de finante publice adiacente regionalei nu s-a redus respectiv nu este inferior numarului de posturi ocupate de inspectorii de la activitatile de inspectie fiscala de la fostele structuri organizatorice cu astfel de activitati ( DJAOV, DRAOV, DGFP ) din judetele regionalei de azi ( DGRFP ) !!! Si emiterea de preavize catre inspectorii fiscali de la fostele DJAOV s-a facut si in conditiile in care in contextul anterior aratat inspectorii fiscali de la fostele DGFP respectiv de la in prezent AJFP nu au "beneficiat" de acelasi tratament respectiv nu au primit preavize !!! Oare de ce in conditiile expuse s-a procedat abuziv, discriminatoriu prin emiterea de preavize pentru eliberare din functii doar inspectorilor fiscali de la fostele DJAOV ( birouri vamale ) ??? Cumva nu au dat spaga pentru a nu primi preavize, la directorii spagari de la regionale numiti recent pe criterii politice, ca de altfel tot personalul de conducere din toate structurile ANAF ?!? Pentru spagi s-a facut reorganizarea ?!? Daca in max.2 zile preavizele catre inspectorii de la inspectia fiscala de la fostele DJAOV nu vor fi retrase, inspectorii in cauza fiind mutati in schemele de personal ale AJFP ori serviciile pe regiuni ale DGAMC, atunci toti inspectorii fiscali de la fostele DJAOV vor introduce contestatii la Tribunale - sectia comerciala si de contencios administrativ si fiscal, cat si sesizari penale pentru directorii de regionale responabili de emiterea abuziva, discriminatorie, tendentioasa a preavizelor in cauza !!!

    FRAUDA FISCALA cu 600.000 litri alcool de 95 grade in noaptea de 5-6 august 2013 la fostul antrepozit de la Margineni-Bacau in perioada preavizelor , sub tutela sefilor PSD+PNL din Directia generala regionala a finantelor publice IASI - director Ioan Grigoriu, care in acest scop a dat preavize celor ce aplicau legea si nu a dat preavize celor cu care s-a realizat frauda !!! Alccolul in cauza se afla sub sechestru, nu avea voie sa pareseasca locatia fara plata accizelor,dar pentru a se realiza frauda s-a inscenat exportul , in realitate apa in cisternele auto, si pentru aparante de legalitate a miscarii spre granita , transportul a fost "supravegheat" de cei ce vor ramane in posturile structurilor locale ale regionalei fiscal-vamale Iasi ( de la fostele DGFP si DJAOV Bacau ) !!!! Si astfel in aceasta perioda a "reorganizarii" ANAF se fac rost de fonduri frauduloase pentru partide !!! Reorganizarea, o metoda de politizarea ANAF respectiv de a scapa prin preavize de cei care aplica legile si ai pastra pe cei cu care sa infloreasca evaziunea fiscala in Romania !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb