UPDATE Băsescu: "Am încheiat un memorandum cu Rusia"

F.A.
Politică / 17 iunie 2013

Update 19:59

În ceea ce priveşte referendumul, preşedintele Traian Băsescu a menţionat: "Înţeleg că la comisia juridică s-a aprobat referendumul, sper să fie un vot şi în plen, indiferent cum va fi, dar m-aş bucura să fie pozitiv, numai pentru buna cooperare dintre preşedinte şi Parlament".

"Referendumul va fi declanşat după ce se întâmplă două lucruri: adoptarea noii legi a referendumului şi adoptarea de către Parlament a Constituţiei revizuite. În acest interval, voi lua decizia cu privire la dată. Nu există, din punctul meu de vedere, diferenţe între referendum validat cu 30% sau cu 50%, voi declanşa referendumul în ambele condiţii, dacă parlamentul nu va respecta referendumul din 2009", a precizat Băsescu.

Update 19:55

Şeful statului a precizat, privind şedinţa CSAT, că a fost aprobat raportul centrului de răspuns la incidentele de securitate cibernetică.

"A fost aprobată Cartea albă a Apărării, ce va fi trimisă spre analiză şi aprobare Parlamentului", a adăugat Băsescu.

Update 19:49

Băsescu a prezentat şi o situaţie a personalului Preşedinţiei, ca replică la remarca preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"În 2004, Preşedinţia avea 260 de locuri alocate în schema de funcţionare şi a funcţionat cu 220 de salariaţi. În 2013, numărul de salariaţi din schema Preşedinţiei e tot 260 şi funcţionează cu 203 salariaţi, din care 52 sunt personal muncitor: curăţenie, lumini, electricieni. Faţă de 2004, sunt cu 17 salariaţi mai puţin".

"Ca să închidem şi frământările bugetare: 6,3 milioane de euro a fost bugetul în 2004, calculat la o rată de 3,93 lei/euro. În 2013, bugetul este de 5,9 milioane de euro, deci cu 400.000 euro mai puţin, în 2004, bugetul era 0,0001% din PIB. În 2013, bugetul preşedinţiei reprezintă 0,000045. Este la jumătate din 2004 faţă de PIB", a adăugat Traian Băsescu.

Update 19:45

Preşedintele a menţionat că, în afara memorandumului, au fostm şi discuţii pe probleme de politică externă şi de securitate, situaţia din nordul Africii, în urma primăverii Arabe, şi elementele de securitate legate de proliferarea terorismului.

"O analiză serioasă a fost dedicată situaţiei din Siria, unde noi avem un punct de vedere extrem de clar", a adăugat Băsescu.

Update 19:41

Şeful statului a declarat: "În Memorandum s-a stabilit cooperarea pe mai multe paliere: cooperarea în lupta împotriva criminalităţii transforntaliere; combaterea traficului de fiinţe umane şi combaterea traficului de droguri, o acţiune în care în primul rând este vizat riscul tranzitului dinspre Afganistan către Europa".

Update 19:39

Traian Băsescu a menţionat că memorandumul prevede o colaborare împotriva terorismului.

"Cooperarea cu securitatea rusă ne interesează la cel mai înalt grad", a adăugat şeful statului.

...

Preşedintele ţării noastre, Traian Băsescu, susţine o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni.

Băsescu a vorbit despre vizita domnului Nikolai Patruşev: "Sunt convins, prezenţa domnului Patruşev la Cotroceni nu va rămâne nespeculată, aşa că prefer să vă dau eu informaţii cu privire la discuţii. Patruşev este secretarul Consiliului de securitate al Federaţiei ruse şi principalul obiectiv al prezenţei dânsului la Cotroceni a fost semnarea unui memorandum la nivelul lui, respectiv cu domnul Fota, care vizează cooperarea cu Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) din România".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb