UPDATE Băsescu: "Moscova nu are încredere în mine"

F. A.
Politică / 5 iulie 2013

Update 14:02

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, va avea săptămâna viitoare, la Moscova, o întrevedere cu omologul său român Titus Corlăţean pentru a discuta o serie de chestiuni bilaterale, precum şi arhitectura de securitate europeană, cu accent pe apărarea antirachetă, a anunţat astăzi purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse, Aleksandr Lukaşevici, conform agenţiilor ruse de presă.

"Intenţionăm să prezentăm abordările noastre principiale faţă de construirea relaţiilor cu Uniunea Europeană şi NATO. Va fi un schimb de opinii şi evaluări cu privire la modul de îmbunătăţire a arhitecturii europene de securitate, cu accent pe problemele privind apărarea antirachetă", a afirmat Lukaşevici.

---

Băsescu a declarat, ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, că ţara noastră nu este victima ruşilor, precizând: "Se ştie că nu sunt un politician cu încredere în Moscova, cum nici Moscova nu are încredere in mine".

Domnia sa a mai adăugat: "Înainte de a fi ales preşedinte, opţiunea mea a fost SUA. Acum pot fi liniştit, România nu mai are altă direcţie decât Vestul, sigur, cu escală la Bruxelles. Din acest punct de vedere, când văd şi baza de la Deveselu finalizată, drumul este ireversibil. Pe de altă parte, unei ţări ca Rusia trebuie să-i spunem foarte clar că niciodată aceasta echipare politico-militară nu vizează ostilitate faţă de Moscova. Trebuie să înţelegem şi unii şi alţii că avem interese, Rusia este mare, este puternică, dar avem şi noi interese şi trebuie respectate".

Domnia sa a declarat că apreciază că Moscova nu a creat niciodată ţării noastre probleme cu aprovizionarea: "Că ne-a dat altfel decât altora, că ne-a dat mai scump, România nu a avut probleme în care Moscova să spună "gaz pentru România nu". Suspiciunea din acest punct de vedere trebuie să meargă până la un punct. Cred fără rezerve că niciodată Moscova nu va respinge o solicitare de gaze din România. Deja avem companii din economia românească care importă direct de la Gazprom. Lucrurile sunt relativ dezgheţate din acest punct de vedere şi nu îmi fac probleme sau nu trebuie să ne facem probleme ca într-o iarnă grea, la momentul la care ne-ar durea cel mai tare, Moscova nu ne va da gaze. Cu certitudine ne va da, suntem parteneri vechi, e o piaţă veche a lor, au pe teritoriul nostru o conductă care trece spre sudul Balcanilor, avem cu ce ne echilibra în această solicitare de a primi gaze."

În privinţa intersectării vizitelor lui Patrusev şi Brennan în ţara noastră, şeful Statului a declarat: "Să nu fabulăm. Sigur că au ştiut unul de altul, au ştiut şi cadenţa în care vin. Vă mai spun un lucru, Brennan era sosit cu o zi înainte de a-l fi primit eu, dar nu trebuie speculat, nu s-a întâlnit cu Patruşev. Pentru acurateţea lucrurilor, aşa s-au petrecut. Pot să va spun atomosfera discuţiilor cu Patruşev: avem nevoie unii de alţii. Sunt domenii în care trebuie să colaborăm, precum terorismul internaţional, criminalitatea cibernetică, criminalitatea transfrontalieră. Suntem constienţi că trebuie să cooperăm pentru a ne apăra cetăţenii".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. NiCI NOI !

    1. Nici EL in voi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb